ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Η μνήμη του Αρχηγού δεν μπαίνει σε παζαρέματα



Έρμαιο των ορέξεων των  «μεγάλων» (ποσοστιαία)  παρατάξεων έχει καταντήσει η ΕΦΕΚ Αθήνας. Η ανεκδιήγητη στάση των παρατάξεων του ΔΗΣΑΚΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Με έκπληξη μας είδαμε στην τελευταία συνεδρία του συλλόγου στις 16 Οκτωβρίου ότι έλειπε από τους τοίχους του οικήματος της ΕΦΕΚ, η φωτογραφία του αρχηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Σε ερώτηση μας που είναι η φωτογραφία του αρχηγού, μας ενημέρωσαν ότι τον «κατέβασαν» με το πέρας της προηγούμενης συνεδρίας, στην παρουσία του προέδρου της ΕΦΕΚ.


Οι γενίτσαροι της Προοδευτικής διανοήθηκαν και κατέβασαν τον Αρχηγό του επικού αγώνα της ΕΟΚΑ, αφού οι εκπρόσωποι μας είχαν αποχωρήσει από το οίκημα της ΕΦΕΚ. Το χειρότερο απ όλα όμως είναι ύπουλη στάση του προέδρου της ΕΦΕΚ , και εκπρόσωπου της Πρωτοπορίας, ο οποίος δεν τους σταμάτησε και ούτε μας ενημέρωσε να επιστρέψουμε.

Η Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Αθήνας κύριοι της Πρωτοπορίας και της Προοδευτικής δεν είναι μικρομάγαζο για τις δικές σας ανθελληνικές ορέξεις. Δεν νοείται στο οίκημα της ΕΦΕΚ Αθήνας, που σκοπό ιδρύσεως έχει την αδιάλλακτη επιδίωξη της ένωσης της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα, να μην υπάρχει η φωτογραφία του ανθρώπου που οργάνωσε τον επικότερο αγώνα της ιστορίας για τον σκοπό αυτό. Όχι μόνο επιβάλλεται να βρίσκεται περήφανα στους τοίχους του οικήματος, αλλά καμιά απόφαση δεν μπορεί να τον κατεβάσει.

Προειδοποιούμε τους πάντες. Ο Αρχηγός θα ξανανεβεί στους τοίχους της ΕΦΕΚ, με οποιοδήποτε τρόπο και κανένας δεν θα μας αποτρέψει. Ότι και να λέτε, δεν μπορείτε να αμαυρώσετε την μνήμη του Διγενή, του μοναδικού Έλληνα που ανακηρύχτηκε τόσο από την Ελληνική Βουλή όσο και από την Κυπριακή ως «Άξιο τέκνο της Πατρίδος». Η μνήμη του Αρχηγού δεν μπαίνει σε παζαρέματα όπως κάνει ο τουρκόφιλος πρόεδρος σας. Από τη στιγμή που στη Γ.Σ. (27 Μαρτίου 2011) πέρασε το ψήφισμα του ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. για την ανάρτηση των φωτογραφιών τόσο του Αρχηγού όσο και των Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, καμιά Προοδευτική και καμιά Πρωτοπορία δεν έχουν δικαίωμα να τον αμφισβητήσουν και να τον κατεβάσουν.

Ως ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ φοιτητές στην Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ., δεν δίνουμε σε κανένα το δικαίωμα να αμαυρώνει την ιστορία μας και τους αγωνιστές-ήρωες μας. Βρισκόμαστε εδώ για να κρατήσουμε τα λάβαρα του δικού τους αγώνα ψηλά. Θα μας κρίνουν οι ίδιοι οι αγωνιστές και οι υγιώς σκεπτόμενοι φοιτητές και όχι η κάθε ψηφοθηρική κομματική παράταξη. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, θα βρισκόμαστε εδώ απέναντι στα προδοτικά-ανθελληνικά σχέδια τους, είτε αυτό τους αρέσει, είτε όχι. 


Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.