ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Κλείστε τα οδοφράγματα – Ανοίξτε τον δρόμο για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ




Την στιγμή που μερικοί γιορτάζουν την ημέρα «Ανεξαρτησίας» και τρέφουν αυταπάτες ότι ζουν σε μια «ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία», ο Τούρκος κατακτητής συνεχίζει να υποβιβάζει την Κυπριακή Δημοκρατία και να την θεωρεί ανύπαρκτη και κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη!

Παραμονές της 1ης Οκτωβρίου απήχθησαν από τις κατοχικές αρχές στην νεκρή ζώνη στην περιοχή Λουρουτζίνας 3 άνδρες της Κυπριακής Αστυνομίας, οι οποίοι καταδίωκαν 19χρονο τούρκο εγκληματία ο οποίος αρνήθηκε να σταματήσει σε τυπικό έλεγχο στο Δάλι. Ο τούρκος ανέπτυξε ταχύτητα με το ημιφορτηγό όχημά του, και εισήλθε στη νεκρή ζώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τούρκος παραβάτης, βοσκός στο επάγγελμα, που φέρεται να είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών και πληροφοριοδότης των κατοχικών μυστικών υπηρεσιών, ειδοποίησε την ψευδοαστυνομία, και μόλις τα μέλη της τροχαίας κατάφεραν να τον σταματήσουν εντός της «νεκρής ζώνης», τούρκοι στρατιώτες τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.


Οι 3 αστυνομικοί αφού πέρασαν 2 νύχτες σε «κρατητήρια» του ψευδοκράτους, αφέθηκαν την περασμένη Τρίτη ελεύθεροι, ενώ πλήρωσαν πρόστιμο 10.000 τουρκικών λιρών (4700 ευρώ) ο καθένας και 6.000 τουρκικές λίρες (περίπου 2.800 ευρώ), οι δύο από τους τρεις, που τους επιβλήθηκε από το «στρατιωτικό» και το «επαρχιακό» «δικαστήριο» αντίστοιχα στην κατεχόμενη Λευκωσία. Παρά την «απελευθέρωση» των αστυνομικών, οι κατοχικές αρχές κατάσχεσαν τα υπηρεσιακά όπλα των συλληφθέντων αλλά και το υπηρεσιακό περιπολικό το οποίο χρησιμοποίησαν στην καταδίωξη, ρεζιλεύοντας και ταπεινώνοντας για ακόμα μια φορά την Κυπριακή Δημοκρατία διεθνώς, αλλά και το εθνικό αίσθημα τους Ελληνισμού στο νησί.

Τι άλλο περιμένουμε να κάνουν οι τούρκοι εισβολείς για να λάβουμε επιτέλους δραστικά μέτρα απέναντι τους; Τι άλλο περιμένουμε να πράξει ο βάρβαρος κατακτητής για να αποφασίσει η Κυπριακή Δημοκρατία να κλείσει έστω τα οδοφράγματα; Τα όρια της λαϊκής οργής στενεύουν επικίνδυνα και είναι καιρός οι κυβερνώντες να επιδείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα για τον χειρισμό τέτοιων θεμάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αττίλες προκαλούν με την σύλληψη πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με πιο πρόσφατο περιστατικό την προηγούμενη εβδομάδα όταν απήγαγαν 4 ψαράδες (2 Έλληνες της Κύπρου και 2 Αιγύπτιους) οι οποίοι ψάρευαν ανοιχτά του κατεχόμενου Αποστόλου Ανδρέα σε «ελεγχόμενα Διεθνή Ύδατα». Ως που θα φθάσει αυτή η εξευτελιστική κατάσταση;

Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ. πλέον δεν περιμένουμε τίποτα από την πολιτική ηγεσία του τόπου αφού μέρα με τη μέρα μας αποδεικνύει πως είναι περισσότερο ικανή να αντιπροσωπεύει και να διεκδικεί τα δικαιώματα τούρκων στο νησί παρά των Ελλήνων.

Καλούμε τον Κυπριακό Ελληνισμό όπως συνειδητοποιήσει την σοβαρότατη διάσταση του θέματος και να απομονώσει με το δικό του τρόπο το παράνομο ψευδοκράτος. Είναι χρέος όλων μας να εμποδίσουμε όσο το δυνατό περισσότερο τη διέλευση τόσο των Ελλήνων, όσο και των ξένων προς τα κατεχόμενα. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε σε κανένα τι θα κάνει αλλά μπορούμε να του αναζωπυρώσουμε την εθνική του συνείδηση η οποία δεν θα τον αφήσει να δείξει κανένα διαβατήριο και καμία ταυτότητα για να πατήσει στο χώμα το οποίο δικαιωματικά του ανήκει και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Λύση δεν είναι ο τουρισμός.

Οφείλουμε να καταλάβουμε πως το συγκεκριμένο "πήγαινε-έλα" στην αιματοβαμμένη μας γη, το ψάρι στο λιμανάκι της Κερύνειας, τα φτηνά τσιγάρα, τα φτηνά ποτά και τα καζίνο στα πολυτελές ξενοδοχεία στην κατεχόμενη Λευκωσία, πέρα από την οικονομική ενίσχυση των κατακτητών, συμβάλλουν στην έμμεση αναγνώριση του παράνομου ψευδοκράτους και την απενεχοποίηση της τουρκίας από τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε στο νησί μας το 1974. Ας σταματήσουμε λοιπόν να αιμοδοτούμε και να αναγνωρίζουμε το ψευδοκράτος και ας βάλουμε πλώρη για τον αγώνα επανάκτησης της κατεχόμενης μας πατρίδας

Αυτός ο αγώνας δεν θα δοθεί από κανένα πολιτικό. Αυτός ο αγώνας θα δοθεί από εμάς, τον λαό. Από τον Έλληνα για τον Έλληνα! Ο αγώνας της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ είναι στα χέρια μας και 38 χρόνια καθυστέρησης είναι πολλά! Ας μην τον καθυστερούμε άλλο.

Κλείστε τα οδοφράγματα – Ανοίξτε τον δρόμο για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 


Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.