ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση και πορεία καταδίκης του ψευδοκράτους



Η επέτειος της παράνομης ανακήρυξης της λεγόμενης «Τ.Δ.Β.Κ.» είναι άλλη μια μαύρη μέρα για την ιστορία του πολύπαθου νησιού μας. Η ιστορία απέδειξε για άλλη μια φορά πως η τουρκία όχι μόνο φίλη μας δεν είναι αλλά και πάγιος σκοπός της είναι η κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου.

Οι πολιτικοί μας ηγέτες πιστεύοντας στην καλή θέληση της τουρκίας και για χάριν μιας ανύπαρκτης Ελληνοτουρκικής φιλίας, λίγα χρόνια μετά την βάρβαρη Τούρκικη εισβολή και πριν καλά-καλά το αίμα των ηρώων μας στεγνώσει, άρχισε να συζητά με τον εγκάθετο της τουρκίας Ραούφ Ντενκτάς, προσδοκώντας μια «εφικτή» λύση. Και ενώ εμείς κοιμόμασταν το ύπνο του δικαίου ο αρχιδολοφόνος Ντενκτάς ιδρύει το 1983 την παράνομη «Τ.Δ.Β.Κ.» μοιράζοντας έτσι το νησί στα δύο.


Όλα τα κράτη ανά το παγκόσμιο και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί (Ο.Η.Ε., Ε.Ε.) αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος ως παράνομο. Η Κυπριακή ηγεσία όμως έμμεσα, με τα διάφορα δείπνα στο σπίτι του κατοχικού ηγέτη και τις δικοινοτικές συνομιλίες το αναγνωρίζει καθημερινά. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»  λέει ένα αρχαίο γνωμικό αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας, οι κομματάρχες και οι ακόλουθοι τους, εμμένουν στην ίδια στρατηγική συζητώντας με τον ψευδοηγέτη και επιμένοντας στην ίδια βάση «εφικτής» λύσης με πρόφαση την δέσμευση των συμφωνιών 77-79 με τον Ντενκτάς, τις οποίες ο ίδιος αθέτησε ιδρύοντας στις 15 Νοεμβρίου 1983 το παράνομο ψευδοκράτος.

Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) η οποία κατά τους πολιτικούς μας αποτελεί την μοναδική λύση, ουσιαστικά επικυρώνει και αναγνωρίζει το ψευδοκράτος εφόσον μια λύση τύπου Ομοσπονδίας προνοεί την ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, το «Ελληνοκυπριακό» και το «τουρκοκυπριακό». Ουσιαστικά δηλαδή εμείς οι ίδιοι δια της υπογραφής μας θα αναγνωρίσουμε αυτό για το οποίο καλούμε την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει.

Το ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. , η μοναδική αντιομοσπονδιακή φωνή των Αθηνών, ιδρυθείσα το 1968, δηλώνει για άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να ξεπουλήσει την Πατρίδα μας με καμιά ομοσπονδία. Στις προσπάθειες σας για ξεπούλημα της Κύπρου θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.

Για το λόγο αυτό σε καλούμε να πορευτείς μαζί μας στην καθιερωμένη Αντικατοχική πορεία που διοργανώνει η ΕΦΕΚ Αθήνας στις 15 Νοεμβρίου (προσυγκέντρωση στο οίκημα μας Παιανίας 5-7, Ζωγράφου η ώρα 17:30), μέχρι την Τουρκική πρεσβεία για να φωνάξουμε όλοι μαζί πως «ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ, Η ΜΙΣΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ». Να δείξουμε  σε όλους αυτούς τους εφιάλτες και εθνοπροδότες πως ο αγώνας για τη λευτεριά γίνεται στους δρόμους και στα οδοφράγματα και όχι σε κλειστές αίθουσες και πλουσιοπάροχα γεύματα με τον κατακτητή.

Την προηγούμενη (14 Νοεμβρίου, η ώρα 20:00) διοργανώνουμε εκδήλωση καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης τους ψευδοκράτους στο οίκημα μας. Μεταξύ άλλων θα είναι ανάμεσα μας ο πρόεδρος του συλλόγου «Βετεράνων Κύπρου 1974», κ. Νίκος Αργυρόπουλος, βετεράνοι αγωνιστές, η πρόεδρος του «Συλλόγου για τα ανθρώπινα δικαιώματα οικογενειών αγνοουμένων και πεσόντων κυπριακής τραγωδίας» 1974, κ. Μαίρη Κουρούπη και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Σε καλούμε λοιπόν, για άλλη μια χρονιά να πορευτείς μαζί μας για να περάσει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως ο Ελληνισμός της Κύπρου ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ. Ας τους δώσουμε να καταλάβουν πως η αντιομοσπονδιακή φωνή δεν θα σταματήσει, όσο και αν την πολεμούν, όσο κι αν θέλουν να την κάνουν να σωπάσει. Γιατί Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΧΩΜΑ ΙΕΡΟ, ΣΕ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Πληροφορίες: 
2107754760
6994100350 - Κωστής

Για τις εκδηλώσεις στις υπόλοιπες πόλεις στην μητροπολίτικη Ελλάδα και Κύπρο εδώ: http://efaefp.net/?p=742

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.