ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

«Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία θέλετε; Αυτό να πάρετε.» - Η.Π.Α.




«Θα έρθει καιρός που ο τόπος θα έχει κυβέρνηση
 αλλά θα είναι σαν να μην έχει.»
Κοσμάς ο Αιτωλός

Ανήμερα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επανάλαβε την θέση των ΗΠΑ πως στηρίζουν την λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδία για την Κύπρο. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από την κυρία Ντουλάν όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για της τούρκικες απειλές αναφορικά με το θέμα των πετρελαίων. Ολόκληρη η υφήλιος στηρίζει πλέον την απάνθρωπη (δια) λύση ΔΔΟ που εντέλει νομιμοποιεί το ψευδοκράτος. Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. εδώ και χρόνια φωνάζει πως, ο λάθος χειρισμός του Κυπριακού προβλήματος, από σύσσωμη την πολιτική ηγεσία, θα επιφέρει άδικα αποτελέσματα για τον Ελληνισμό της πατρίδα μας που τόσα χρόνια υποφέρει και δυστυχώς μέχρι τώρα επιβεβαιώνεται.


Το πρόβλημα της Κύπρου είναι πρόβλημα εισβολής και παράνομης κατοχής εδαφών από την Τουρκία και όχι πρόβλημα μεταξύ δύο κοινοτήτων. Οι συνομιλίες με τον ψευδοηγέτη, τα δείπνα καλής θελήσεως και τα φεστιβάλ επαναπροσέγγισης δεν πρόκειται να επιλύσουν το πρόβλημα. Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την απενοχοποίηση του βάρβαρου Αττίλα. Αυτό δείχνουν μέχρι τώρα τα γεγονότα. Από την στιγμή που η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία υποβιβάζεται σε κοινότητα και συνομιλεί με το ψευδοκράτος τότε τι να περιμένουμε από τον διεθνή χώρο;

Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ζητάμε; Αυτό θα πάρουμε! Και άσε τον Κερυνειώτη να θέλει να πάει και αυτός σπίτι του, και άσε την οικογένεια του αγνοουμένου να περιμένει μια απάντηση, και άσε τον Απόστολο Αντρέα να ελπίζει για αναστύλωση.

Αναντίρρητα μετά την ανακάλυψη των πετρελαίων στην ΑΟΖ της, η Κύπρος απόκτησε ακόμη ένα δυνατό χαρτί για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της. Είναι άξια η πολιτική ηγεσία όμως, να διεκδικήσει ότι δικαιωματικά μας ανήκει; Μάλλον όχι. Όταν το 2004 ο λαός είπε το μεγάλο ΟΧΙ στο έκτρωμα που λέγεται ομοσπονδία, οι ηγέτες μας δεν κατάφεραν να επανατοποθετήσουν το Κυπριακό στις σωστές του βάσεις και να απαιτήσουν ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.  Ίσως να μην ήξεραν τον τρόπο. Τώρα γιατί δεν το κάνουν; Από τη στιγμή που ο διεθνής χώρος αναγνωρίζει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και απαξιώνει τις ενέργειες της Τουρκίας γιατί δεν τα χρησιμοποιούμε όλα αυτά υπέρ μας ώστε να δείξουμε στην κοινή γνώμη τις πραγματικές  προθέσεις της Άγκυρας στην Κύπρο μας;
Αν δεν πράξουμε ορθά ούτε τώρα, τότε πότε θα το κάνουμε;

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της πατρίδας μας δεν θα έρθει από μόνη της.
«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή» λέει ο Ελύτης, και εμείς λέμε, παρά να κοροϊδεύεστε αρχίστε δουλειά, γι’ αυτό είστε εκεί, αυτή είναι η δουλειά σας, για αυτό πλερώνεστε.

Ο λαός περιμένει λύτρωση, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ η ΜΟΝΗ λύση.



Μαρία Αριστοτέλους
4ο Έτος
Νομική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.