ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Σουρουκλής Ανδρέας - 1/08/1958


Την 1η Αυγούστου το 1958, περνά στο Πάνθεον της Αθανασίας ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Σουρουκλής Ανδρέας, εκ Τρούλλων Λάρνακας. 

Ο αγωνιστής εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ μαζί με το σύνολο της οικογένειας του. Λειτούργησε ως συνεργάτης των ανταρτών της περιοχής του, κατασκευάζοντας κρησφύγετο σε χωράφι του και φιλοξενώντας αγωνιστές σπίτι του. Επιπλέον, το σπίτι του λειτούργησε ως αρχηγείο και κρησφύγετο του Αγωνιστή Μ. Παρίδη, ο οποίος έπειτα από δραπέτευση του κατέληξε στους Τρούλλους.

Ο Ήρωας Α. Σουρουκλής, την 1η Αυγούστου 1958, συμμετείχε μαζί με αντάρτες της περιοχής σε ενέδρα κατά των αποικιοκρατών, στην περιοχή “Σαμέρη” του δρόμου Λάρνακας - Τρούλλων. Ο Α. Σουρουκλής έπεσε ηρωικά μαχόμενος, όταν κατά την οπισθοχώρηση των ανταρτών τον κτύπησε βόλι των Άγγλων Δυναστών. Κατά την κηδεία του, οι αποικιοκράτες έδειξαν ακόμη μία φορά την απανθρωπιά τους, εμποδίζοντας ακόμη και κάποια από τα αδέλφια του να αποχαιρετήσουν τον Ήρωα αδελφό τους.

Το όνομα του Αγωνιστή Ανδρέα Σουρουκλή θα παραμείνει άσβεστο κι αμόλυντο στις ψυχές των Ελλήνων της Μεγαλονήσου. Ο Ήρωας ανήκει επάξια στο σύνολο των Ελλήνων που ανηφόρισαν στο δύσβατο μονοπάτι της Δόξας, της Τιμής και της Ελευθερίας, ως γνήσιοι απόγονοι των Ηρωικών μορφών του Έθνους μας. Χρέος μας, η μεταλαμπάδευση των ιδανικών για τα οποία θυσιάστηκαν οι Λεβέντες της ΕΟΚΑ, όπως και η συνέχιση του “μέχρις εσχάτων” Αγώνα μας για την Απελευθέρωση της Ηρωομάνας Κύπρου.

ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.