ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Μνημόσυνο Ισαάκ και Σολωμού 2019



Κάθε Αύγουστο έρχονται στο μυαλό μας τα παλληκάρια που στο οδόφραγμα της Δερύνειας πέρασαν στην Αθανασία και θύμισαν σε όλους μας ότι τούτος ο τόπος γεννά ακόμη ήρωες. 

Το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, όπως και κάθε χρόνο, τίμησε και φέτος τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού. Μετά το μνημόσυνο, καταθέσαμε στεφάνι στο κοιμητήριο του Παραλιμνίου προς τιμή των ηρώων και εν συνεχεία στον τόπο που άφησαν την τελευταία τους πνοή. Μετά το οδόφραγμα, μεταβήκαμε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι και καταθέσαμε στεφάνι στο μνημείο του Υποστράτηγου Τάσου Μάρκου, διοικητή του 305 Τάγματος Επιστρατεύσεων που αντιμετώπισε με ενδεή μέσα τον Αττίλα 2.

Κι ενώ η πληγή της εισβολής είναι ακόμα αιμάσσουσα και οι κατακτητές αποθρασσυμένοι, βλέπουμε με οργή τους κυβερνώντες να διαπραγματεύονται την ιστορία και την αξιοπρέπειά μας στη βάση της προδοτικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. 

Οι θυσίες των ηρωωμαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού όμως θα αποτελούν εσαεί τον φάρο των αγώνων του Κινήματος μας για απελευθέρωση!

Τάσο-Σολωμέ αυτοί σας ξέχασαν... εμείς ποτέ!




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.