ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Η μνήμη για το Τάσο και το Σολωμό κάποιους του ενοχλεί



Το πρωινό της Κυριακής 11 Αυγούστου, ημέρα θυσίας του Ηρωομάρτυρα Τάσου Ισαάκ και λίγο πριν το μνημόσυνο των Ισαάκ - Σολωμού, η Πρωτοβουλία Μνήμης αναγκάστηκε από τους Κρατικούς φορείς να απομακρύνει το μνημείο που δημιούργησε εις μνήμην των δύο Ηρώων και τοποθέτησε στον τόπο θυσίας των. Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Μνήμης, έπειτα από καταγγελία του ιδιοκτήτη του τεμαχίου γης στο οποίο βρισκόταν το μνημείο, η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε και διέταξε την απομάκρυνση του. Παρ’ότι οι μοτοσυκλετιστές προσπάθησαν να διευθετήσουν με φίλιο τρόπο την παραμονή του μνημείου ο ιδιοκτήτης επέμενε στην θέση του, καθώς ήθελε να πουλήσει το τεμάχιο γης και το μνημείο τον 
“δυσχαίρενε”. Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Α. Πεττεμερίδης, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εις μνήμην των Ισαάκ - Σολωμού το περασμένο Σάββατο δήλωσε, “η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού δεν ξεχνά. Θα το παλέψει. Ωσότου τα μνημεία να ανεγείρονται από την πολιτεία και να μην χρειάζεται άδεια για να προφυλαχθεί η μνήμη”. 

Παράλληλα, ο κ. Πεττεμερίδης ανέφερε “πόσο προκλητικό μπορεί να είναι ένα μνημείο για τον Τάσο και τον Σολωμό, όταν πιο κάτω υπάρχει ένα τουριστικό check point;”. Ως γνωστόν μερίδα “ενδοτικών” συμπολιτών μας εξέφρασε έντονα την δυσαρέσκεια της για την ανέγερση του μνημείου, καθώς όπως φαίνεται “χαλούσε” το καλό κλίμα επαναπροσέγγισης που υπάρχει. Εξαιτίας του εν λόγω καλού κλίματος άλλωστε οι επαναπροσεγγιστές προέβησαν σε δικοινοτικό “πανηγύρι” ανήμερα των βομβαρδισμών της Τυλληρίας από τον βάρβαρο Τούρκο εισβολέα. Η Ιστορική μνήμη και αλήθεια φαίνεται τους χαλά τα σχέδια για επιβολή της καταστροφικής ΔΔΟ, προσπαθούν λοιπόν με κάθε μέσο να την καταπνίξουν. Τους ενοχλεί που οι μοτοσυκλετιστές της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού, χωρίς κομματικά χρώματα και παρωπίδες, φορτώνουν τις μηχανές τους με τα λάβαρα της Λευτεριάς και της Δικαιοσύνης και κηρύττουν σε κάθε άκρη της Κύπρου, σε κάθε ηρωικό ακριτικό χωριό και σε κάθε πόλη το μήνυμα της Απελευθέρωσης, το μήνυμα του Αγώνα ενάντια στην προδοσία της Ομοσπονδίας, το μήνυμα της Μνήμης ενάντια στον Λήθαργο. Θαρρώ πως ο Ονήσιλος κουράστηκε να ψοφάνε οι μέλισσες του, οι προειδοποιήσεις του, απάνω στο παχύ μας δέρμα. Έστειλε λοιπόν τους αγγελιαφόρους του στην μορφή απλών ανθρώπων, συγγενών μας, γνωστών και γειτόνων μας και οι Κύπριοι άρχισαν να ξεφεύγουν απ’την λήθη.

Το ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ, όπως και κάθε Ελεύθερα σκεπτόμενος Έλλην Κύπριος, λαμβάνει ξεκάθαρη θέση ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης της Ιστορικής Αλήθειας. Οι άνανδρες δολοφονίες των Ισαάκ - Σολωμού θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη μας ως απόδειξη της τουρκικής βαρβαρότητας, απόδειξη των επεκτατικών τους σχεδίων, απόδειξη της απροθυμίας και της ανικανότητας τους για ειρηνική συνύπαρξη. 

ΙΣΑΑΚ ΣΟΛΩΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.