ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Σχέδιο εισβολής Ναζί “ΜΑΡΙΤΑ” - 6/04/1941



Στις 6 Απριλίου 1941, ξεκινά η ναζιστική επιχείρηση “ΜΑΡΙΤΑ”, το σχέδιο εισβολής των Ναζί στα εδάφη της Ελλάδος και της Γιουγκοσλαβίας. Η πραγμάτωση του εν λόγω σχεδίου κατέστη απαραίτητη για τους σχεδιασμούς των Δυνάμεων του Άξονα εξαιτίας της αποτυχίας των Ιταλών να κάμψουν το ηθικό και την αντίσταση των Ένδοξων Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η λεγόμενη “Μάχη των Οχυρών” που πραγματοποιήθηκε από τις 6/4/41 έως τις 10/4/41, χάρισε νέες στιγμές δόξας και τιμής στον Ελληνικό λαό. Κατά τις μάχες αυτές, οι ναζιστικές δυνάμεις παρά την καθολική υπεροπλία τους, δεν κατόρθωσαν να λυγίσουν το φρόνημα των Ελλήνων Πολεμιστών, οι οποίοι με αίσθημα καθήκοντος και αξιοπρέπειας προέβησαν σε σθεναρή αντίσταση έναντι των εισβολέων, προκαλώντας τους τεράστιες απώλειες. Οι Ναζί, είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τους “Ακρίτες” των συνόρων μας, οι οποίοι ήσαν έτοιμοι να θυσιαστούν “υπέρ βωμών και εστιών”.

Ο διοικητής του Οχυρού “Ρούπελ” ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος, όταν οι Γερμανοί τον κάλεσαν να παραδοθεί, προέβη στην μνημειώδη δήλωση ότι “Τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται”. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι τα απόρθητα οχυρά της “Γραμμής Μεταξά” αρνούνταν να παραδώσουν τα όπλα και συνάμα την Ελευθερία της Ελλάδος, οι Γερμανοί πέτυχαν την εισβολή στην Ελλάδα, καταλαμβάνοντας την Θεσσαλονίκη στις 9 Απριλίου. Ακολούθησε η συνθηκολόγηση και στις 10 Απριλίου οι Αξιωματικοί και φαντάροι των οχυρών, κατόπιν διαταγής των ανωτέρων των για κατάπαυση του πυρός, παρεδόθησαν. Απόδειξη του απαράμιλλου σθένους με το οποίο αμύνθηκαν οι Έλληνες, είναι ο σεβασμός με τον οποίο τους αντιμετώπισαν οι νικηφόροι Γερμανοί. Η αποχώρηση των Ελληνικών Στρατιωτικών τμημάτων έγινε με απόδοση τιμών από τους Ναζί, για την άνευ προηγουμένου αντίσταση που προέβαλαν στις αριθμητικά υπέρτερες γερμανικές δυνάμεις.

79 χρόνια μετά, η ένδοξη αυτή επέτειος βρίσκει το Έθνος μας μαχόμενο για ακόμη μία φορά, να υπερασπίζεται την τιμή και τα σύνορα του ενάντια στους σχεδιασμούς των εχθρών μας. Στον δρόμο που χάραξαν οι Ηρωικοί μας προγόνοι, οφείλουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και ομοψυχία να αμυνθούμε ενάντια σε κάθε εχθρό που επιβουλεύεται την Πατρίδα μας, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε την επιβίωση του Γένους μας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.