ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Νέα εισβολή τουρκικής NAVTEX στην ΑΟΖ μας


Η Τουρκία εξήγγειλε την 6η παράνομη γεώτρηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ σε περιοχή που καλύπτει μέρος των ερευνητικών τεμαχίων 6 και 7, τα οποία έχουν αδειοδοτηθεί στις εταιρείες ΕΝΙ και ΤΟΤΑL, με το Γιαβούζ να συνοδεύεται από τουρκική φρεγάτα. Να σημειωθεί ότι αναμένεται η βοήθεια δύο ακόμα πλοίων για δραστηριότητες στην περιοχή μέχρι τις 18 Ιουλίου.

Εν μέσω πανδημίας και συνακόλουθης διεθνούς οικονομικής ύφεσης, ο Ερντογάν προχωρεί σε ενέργειες εντυπωσιασμού για να αποπροσανατολίσει την τουρκική κοινή γνώμη από τα προβλήματά της ένεκα κορωνοϊού και "κλεφτοκοιτάζοντας" τις επόμενες τουρκικές εκλογές.

Η Κύπρος οφείλει να δράσει άμεσα απέναντι στη συνεχή κατάφορη αμφισβήτηση και παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Η διαχρονική αποτρεπτική αδυναμία της δημιουργεί την αδήριτη ανάγκη να προσεγγίσει τους εταίρους της, ώστε στο πλαίσιο των συμμαχιών να αποτραπούν τα ερευνητικά προγράμματα της Τουρκίας και να αντιμετωπιστεί σθεναρά η πάγια τουρκική τακτική "γκριζαρίσματος" και δημιουργίας τετελεσμένων "δικαιωμάτων".

Η κυριαρχία του νησιού δεν επιβάλλει τίποτα λιγότερο στην Κυπριακή Δημοκρατία από την υπεράσπιση της ιστορίας του.



Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.