ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ κ. Νίκο Χριστοδουλίδη


Ως Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π και σε συνεργασία με την Α.Φ.Κ ΑΙΧΜΗ Κομοτηνής, ενημερώσαμε τον Υπουργό Εξωτερικών, κύριο Νίκο Χριστοδουλίδη, σχετικά με τέσσερα βασικά προβλήματα που προέκυψαν για τους φοιτητές στην Ελλάδα.

1) Το Υπουργείο Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε έκπτωση 40% στα φοιτητικά ενοίκια, για τα εξαρτώμενα τέκνα που φοιτούν σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου κατοικίας τους, εφόσον ο ένας τουλάχιστον γονέας είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση της οποίας η λειτουργία ανεστάλη εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Με την επικοινωνία μας με τον Υπουργό Εξωτερικών, θέλαμε να μάθουμε αν σε αυτή την απόφαση συμπεριλαμβάνονται και οι Κύπριοι φοιτητές, ως επίσης και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε να μπορούμε να εξασφαλίσουμε την έκπτωση αυτή.

2) Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπάρχει γιατρός με τον οποίο μπορούν να συνομιλήσουν οι φοιτητές για τυχόν ύποπτα συμπτώματα, ώστε να τους δοθούν συμβουλές ή να παραπεμφθούν για φαρμακευτική περίθαλψη. Ζητήσαμε την ιατρική κάλυψη σε περισσότερες πόλεις ή γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, ή τουλάχιστον οι γιατροί που βρίσκονται ήδη στις δύο πόλεις να αναλάβουν τηλεφωνικώς και τις γύρω περιοχές.

3) Οι πτήσεις του επαναπατρισμού πλέον χρεώνονται, οπότε συζητήσαμε για μια ενδεχόμενη οικονομική βοήθεια προς τους φοιτητές των οποίων οι οικογένειες έχουν πληγεί οικονομικά εξαιτίας του κορωνοϊού. Τα 750 ευρώ δεν επαρκούν, λόγω της εκτεταμένης παραμονής των φοιτητών στους χώρους σπουδών τους.

4) Όσοι επαναπατριστούν, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν αργότερα στους χώρους σπουδών, εφόσον χρειαστεί. Ο Υπουργός, μας ενημέρωσε ότι το αίτημά μας αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό.

Στόχος μας ως αυτόνομοι φοιτητές είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση της φοιτητικής κοινότητας, ειδικότερα εν μέσω της πανδημίας. Όσον αφορά στα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη συνομιλία μας με τον υπουργό, αναμένουμε απάντησή του αλλά και νεότερες επίσημες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να ενημερώσουμε εκ νέου τους φοιτητές.

Μέχρι την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι φοιτητές, τόσο σχετικά με το ζήτημα της εξάπλωσης του ιού, όσο και γενικότερα, θα επικοινωνούμε τακτικά με τους αρμόδιους.



Γραφείο Τύπου 
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.