ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

1η Απριλίου 1955 - Ο πιο αγνός και δίκαιος ΑγώναςΤο εγερτήριο σάλπισμα του Αρχηγού Διγενή ηχεί, η πατρίδα βάζει τα γιορτινά της και κάνει τον σταυρό της!

Και εκκινεί ο πιο αγνός και δίκαιος αγώνας στην ιστορία της Κύπρου. Ο αγώνας μέχρις εσχάτων για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την επίτευξη του προαιώνιου πόθου της Ένωσης με την μητέρα Πατρίδα. Ο αγώνας που θα γελοιοποιήσει μια αυτοκρατορία και θα αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους λαούς που απαιτούν την Αυτοδιάθεσή τους.

Στα σημερινά δουλοπρεπή συνθήματα αντιλαλεί το "Μολών Λαβέ" του Μαχαιρά. Στα ανταλλάγματα του κατακτητή, αντιστέκεται το "Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα αλλά περί αρετής"! Στη δουλική στάση των Ομοσπονδιακών, σηκώνουν κεφάλι οι ήρωες του Αχυρώνα. Την προσπάθεια αλλοίωσης της εθνικής μας μνήμης κατατροπώνει το ικρίωμα της αγχόνης.

Εξήντα πέντε χρόνια μετά, τιμούμε τον Ιερό αγώνα της ΕΟΚΑ και τις θυσίες των ηρωικών νεκρών του τόπου μας. Δεν έχουμε ανάγκη τους άβουλους των κομμάτων. Παραμένουμε αδιάλλακτα ΕΝΩΤΙΚΟΙ. Αυτοί είμαστε και δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Γιατί η πατρίδα μάς το προστάζει, η ιστορία μας το απαιτεί, το καθήκον μάς το επιβάλλει.

Ετούτη η γη είν' Ελληνική, ξέρει να πολεμά
και μέσα από τις στάχτες της να ξεπηδά ξανά!
Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.