ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Ο ΔΗ.ΣΥ και το "ΝΑΙ" στο σχέδιο Ανάν



Υπάρχουν στιγμές που ένας λαός πρέπει να πράξει το αυτονόητο για την επιβίωση του και τη διαφύλαξη της ταυτότητας του. Μια τέτοια στιγμή ήταν και η 24η Απριλίου του 2004. Μια μέρα που ο Κυπριακός Ελληνισμός έμελλε να φυλάξει τις δικές του Θερμοπύλες και να αντισταθεί στα ξένα κέντρα αποφάσεων και να βροντοφωνάξει ένα ηχηρό «ΟΧΙ».

Τούτη η Γη δεν πωλείται.

Σε αυτόν τον αγώνα επιβίωσης κάθετι Ελληνικού στη μαρτυρική μας νήσο, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, όχι μόνο απουσίαζε, αλλά ήταν ενάντια στη βούληση του λαού. Στο Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος, που έλαβε χώρα στις 15 Απριλίου 2004, ψηφίστηκε διά της ανατάσεως των χειρών όπως ο Δημοκρατικός Συναγερμός στηρίξει το σχέδιο Ανάν. Χαρακτηριστικά τα λόγια του πολιτικού πατέρα του Δη.Συ, Γλαύκου Κληρίδη εκείνη τη νύχτα: «βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο, ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε με ένα "όχι" είναι ο ενταφιασμός της πατρώας γης».

Με λίγα λόγια, Κληρίδης και Αναστασιάδης χωρίς ενδοιασμούς αντικατέστησαν την Ιερή Γαλανόλευκη με το τρίχρωμο πανί στην εικόνα. Από την ηγεσία του «πατριωτικού» κόμματος, εν μία νυκτί ξέγραψαν δύο χιλιάδες και πλέον χρόνια Ελληνικότητας του νησιού. Θεώρησαν πρέπον να αποδεκτεί ο λαός μία λύση που θα διαχώριζε την Κύπρο σε δύο μέρη: Ελληνικό και τουρκικό. Μία λύση, που θα έδινε τη δυνατότητα στην Τουρκία να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στα χώματά μας. Μία λύση, που με λίγα λόγια, αποδεχόταν τα τετελεσμένα της εισβολής του 1974.

Ευτυχώς όμως, ο λαός έκανε το καθήκον του και απέρριψε το σχέδιο αυτό. Δυστυχώς όμως, αυτή η ντροπή του Ελληνισμού όχι μόνο δεν διαλύθηκε, αλλά συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο. Έχουν αναγάγει την πατριδοκαπηλία σε επιστήμη και την ψηφοθηρία σε τρόπο ζωής. Έστω και την υστάτη ο Κυπριακός λαός, ας τους στείλει εκεί που έστειλε και το σχέδιο που στήριξαν. Το πιο λυπητερό όμως από όλα, είναι το ότι υπάρχουν ακόμη νεολαίες προσκολλημένες σε αυτούς, διάδοχοι του Γλαύκου και του Νίκου. Ευχόμαστε κάθε φορά που πιάνουν στα χέρια τους την Ιερή Γαλανόλευκη, να φέρνουν έστω και για λίγο στο μυαλό τους στιγμές του 2004.




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.