ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Παύλος Μελάς - 13/10/1904



Σαν σήμερα το 1904, ο Έλλην Αξιωματικός, Μακεδονομάχος και “πρωτομάρτυρας” του Μακεδονικού Αγώνος, Παύλος Μελάς πέφτει υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, έπειτα από μάχη με Οθωμανικό απόσπασμα.

Ο Καπετάνιος “Μίκης Ζέζας” δυστυχώς δεν πρόλαβε να προσφέρει όσα ήταν ικανός και θα ήθελε. Δεν πρόλαβε να δει την Μακεδονία λεύτερη όπως επιθυμούσε, με τον θάνατο του όμως συνέβαλε στην αφύπνιση των τότε κοιμόμενων Ελλήνων. Ενώ οι κάτοικοι της Ελεύθερης Ελλάδος συνέχιζαν την καθημερινότητά τους, αδιάφοροι για τους υπόδουλους Μακεδόνες αδελφούς μας, ένας γόνος Αριστοκρατικής οικογένειας απαρνήθηκε την καριέρα, τις προσωπικές του ανέσεις και θυσίασε συνειδητά την οικογενειακή θαλπωρή, για να αφιερωθεί στην απελευθέρωση της Μακεδονίας μας και την προσάρτηση της στον Εθνικό κορμό.

Με την ηρωική του θυσία, με την προσφορά και στην υπηρεσία των ύψιστων ιδανικών του Έθνους και της Ελευθερίας, απέκτησε επάξια, θέση στο πάνθεον των Ηρώων της Πατρίδος μας. Έκτοτε, η μορφή του δεσπόζει αγέρωχη, αγέραστη, στη μνήμη του κάθε πατριώτη. Αποτελεί λαμπρό φάρο για τις νέες γενεές των Ελλήνων.

Η θυσία του Παύλου Μελά, πρωτεργάτη της Απελευθέρωσης της Μακεδονίας, ουδέποτε θα λησμονηθεί. Η γενναιότητα, ο πατριωτισμός και η αυτοθυσία που επέδειξε συνεχίζουν να μας εμπνέουν για νέους αγώνες, για απελευθέρωση των αλύτρωτων αδελφών μας στη Βόρεια Ήπειρο και τη Μεγαλόνησο, για υπεράσπιση της Άγιας γης, στην οποία έχυσε το αίμα του, απέναντι στα προδοτικά σχέδια των δοσίλογων κυβερνώντων.

Ως Εθνικόφρονες, δεν πρόκειται να λησμονήσουμε τον αγώνα του. Αντίθετα, θα συνεχίσουμε τον τίμιο αγώνα μας στον δρόμο που χάραξε ο Π. Μελάς και τόσοι άλλοι Ήρωες!

«Η ζωή είναι πόλεμος. Η γη σου είναι φρούριο και χρέος σου η ΝΙΚΗ.
Μη μιλάς, να σκέπτεσαι, ν’ αγαπάς, να μην πονάς. Ένας είναι ο σκοπός σου: ο ΠΟΛΕΜΟΣ. Πολέμα για τα ιδανικά σου, για τα Ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού. Πολέμα για τη μεγάλη ΕΛΛΑΔΑ.”




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.