ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Εισβολή τουρκίας στα βορειοανατολικά εδάφη της Συρίας



“Πηγή της Ειρήνης” ονόμασαν οι τούρκοι δυνάστες των Λαών την παράνομη εισβολή τους στα βορειοανατολικά εδάφη της Συρίας. Αποστολή της εν λόγω εισβολής είναι η εθνοκάθαρση της περιοχής και η γενοκτονία των Κούρδων, υπό τον έλεγχο των οποίων βρίσκεται η περιοχή.

Παρά την παγκόσμια κατακραυγή για την εισβολή της τουρκίας στην Συρία, όλα τα κράτη περιορίστηκαν στην έκδοση καταδικαστικών ανακοινώσεων, χωρίς να προβαίνουν σε ουσιαστικές πράξεις για τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής εισβολής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πλήξει μέχρι στιγμής 181 θέσεις των Κούρδων αγωνιστών, με έως τώρα απολογισμό δεκάδες νεκρών και τραυματισμένων, μεταξύ των οποίων και άμαχοι. Επιπρόσθετα, χιλιάδες οικογένειες Κούρδων κατοίκων των περιοχών εξαναγκάστηκαν στην προσφυγιά, στην προσπάθεια τους να σωθούν από τους απάνθρωπους Τούρκους.

Παράλληλα, ο αιμοδιψής νεοσουλτάνος, σε ομιλία του απείλησε τις Ευρωπαϊκές Δυνάμεις ότι σε περίπτωση που χαρακτηρίσουν ως κατοχή την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, η Άγκυρα θα στείλει στην Ευρώπη 3,6 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία.

Οι θηριωδίες των Τούρκων στην Συρία, φανερώνουν για πολλοστή φορά το πραγματικό, βάρβαρο πρόσωπο τους. Η εισβολή τους στην Συρία και η παράνομη κατοχή εδαφών της, όπως ακριβώς έγινε και στην Κύπρο, θα αφήσει πίσω χιλιάδες νεκρών και προσφύγων. Κι όμως, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία ουδέποτε έκρυψε την φύση της και ανέκαθεν αποσκοπούσε στην εκμετάλλευση των “αδύναμων” γειτονικών λαών με δόλια μέσα, συνεχίζει να υπάρχει η άποψη ότι οι βάρβαροι θα σεβαστούν τυχόν “λύση” που θα λύει το Κυπριακό.

Στην αντίπερα όχθη, ο Κουρδικός Λαός συνεχίζει τον Αγώνα του για Ελευθερία και Εθνική Κυριαρχία εδώ και δεκαετίες, αρνούμενος να λυγίσει στα εγκληματικά χτυπήματα των Τούρκων. Οφείλουμε να αντλήσουμε έμπνευση από τον μαρτυρικό αγώνα των υπόδουλων Κούρδων και πείσμα για να συνεχίσουμε τον δικό μας αντίστοιχο Αγώνα, ενάντια στον ίδιο δυνάστη. Οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να θέσουμε την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της για τα εγκλήματα που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει έναντι του Ελληνισμού.

Αυτή είναι η Τουρκία χρόνια τώρα. Καλά κάνουν να το δουν και οι εγκάθετοί της στην Κύπρο και να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους.




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.