ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Στυλλή Γιαννής και Καραντώνης Νίκος - 24/10/1958



Σαν σήμερα, οι αγωνιστές Στυλλή Γιαννής και Καραντώνης Νίκος, αμφότεροι εκ Τρικώμου Αμμοχώστου, θυσιάζονται υπέρ της Ενώσεως της Μεγαλονήσου με την Μάνα Ελλάδα.

Οι δύο Ήρωες εντάχθηκαν στην ΕΟΚΑ το 1956. Κατά την διάρκεια του αγώνα ήταν επιφορτισμένοι με την κατασκευή εκρηκτικών και όπλων, την συνοδεία ανταρτών και την συμμετοχή σε ενέδρες ενάντια στους Άγγλους κατακτητές.



Στις 24 Οκτωβρίου 1958, λαμβάνουν μέρος σε επιχείρηση δολιοφθοράς στην περιοχή Τρικώμου, η οποία είχε ως στόχο την καταστροφή αστυνομικού αυτοκινήτου το οποίο χρησιμοποιήτο για την διακίνηση Εγγλέζων στρατιωτών. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της ενέδρας, ο Ήρωας Στυλλή Γιάννης πάτησε την νάρκη, προκαλώντας την έκρηξη της. Ο ίδιος πεθαίνει ενώ ο συναγωνιστής του Καραντώνης Νίκος τραυματίζεται σοβαρά και αφήνει την τελευταία του πνοή την επόμενη μέρα, στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Οι Ήρωες του Έθνους, Στυλλή Γιάννης και Καραντώνη Νίκος, με την θυσία τους “ποτίζουν με το αίμα τους το δέντρο της Ελευθερίας”. Ο πατριωτισμός, η ανδρειοσύνη και η περήφανη στάση που κράτησαν οι Αγωνιστές απέναντι στον θάνατο συνεχίζουν να μας συγκινούν και να μας εμπνέουν. Ως η σημερινή Ελληνόψυχη Νεολαία της Κύπρου, αγωνιζόμαστε για την Απελευθέρωση της πολύπαθης μας Πατρίδος. Διακαής μας πόθος, η πραγμάτωση της Ενώσεως με την Μάνα Πατρίδα, όπως ακριβώς επιθυμούσαν οι Ηρωικοί Νεκροί της ΕΟΚΑ.




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.