ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Βομβαρδισμοί ΝΑΤΟ στη Σερβία - 24/03/1999



Σαν σήμερα, 24 Μαρτίου του 1999, ξεκινά ο ανηλεής ΝΑΤΟικός βομβαρδισμός στην Σερβία. Για 78 ολόκληρες μέρες, οι Σέρβοι αδελφοί μας αντικρίζουν την απάνθρωπη όψη της Δύσης και συνάμα την υποκρισία των ΝΑΤΟϊκών οι οποίοι με πρόσχημα τα τεκταινόμενα του Κοσόβου προέβησαν σε αυτή την “ανθρωπιστική παρέμβαση”, όπως είχαν το θράσος να την αποκαλέσουν. Οι ηγέτιδες δυνάμεις του “πολιτισμένου” κόσμου μέσα σε 78 μέρες πραγματοποίησαν 2300 αεροπορικές επιδρομές, βομβαρδίζοντας αδιακρίτως περιοχές αμάχων, ενώ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Ο επίσημος απολογισμός του Σερβικού κράτους αναφέρεται σε 2500 ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΕΣ, εκ των οποίων οι 1500 άμαχοι. Παράλληλα, 12500 ανθρώπων τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 2700 παιδιά. Στόχος των Ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ δεν ήταν μόνο η “πειθάρχηση” της Σερβίας στις ΝΑΤΟικες επιδιώξεις, αλλά και ο οικονομικός της αφανισμός καθώς οι σερβικές υποδομές(αεροδρόμια, εργοστάσια, ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί) αποτέλεσαν στόχους των βομβαρδισμών.

Οι βομβαρδισμοί στην Σερβία δεν αποτελούν απλά έγκλημα κατά του Σερβικού λαού, αλλά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το απάνθρωπο αυτό γεγονός, αποτελεί τρανό παράδειγμα της Δυτικής υποκρισίας καθώς, “υπό τον μανδύα των ειρηνοποιών” οι μεγάλες δυνάμεις επεμβαίνουν ετσιθελικά στα εσωτερικά ζητήματα Ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών, με μόνο σκοπό την επιβολή των δικών τους συμφερόντων.




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.