ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Διαμαρτυρία-δικοινοτικό πανηγύρι στο οδόφραγμα Λήδρας



Διαμαρτυρία-δικοινοτικό πανηγύρι διοργάνωσαν χθες στο οδόφραγμα Λήδρας οι φαιδροί υποστηρικτές της Unite Cyprus Now, για να ανταμώσουν ξανά με τα “αδέλφια” τους.


Σύνθημα της εκδήλωσης αποτελούσε το τραγελαφικό «Ανοίξετε την στράτα να ρέξει ο λαός». Το συνονθύλευμα των πάσης φύσεως ενδοτικών, τολμά να επικαλείται το όνομα και την θέληση του Κυπριακού λαού. Του λαού που το 2004, όταν κλήθηκε για να αποφασίσει για το μέλλον του τόπου μας αποφάνθηκε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της Ελευθερίας και της Εθνικής Υπερηφάνειας, αντί την εθνικά καταστροφική ΔΔΟ. Επέλεξε να συνεχίσει τον Δίκαιο και αδιάκοπο Αγώνα μας για Απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό αντί να απαλλάξει την Τουρκία από τα εγκλήματα που διέπραξε εις βάρος του λαού μας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Σκίζουν τα ιμάτια τους” οι τουρκολάγνοι της UCN, για το προληπτικό κλείσιμο οδοφραγμάτων ελέω επιδημίας, ενώ παράλληλα αγνοούν επιδεικτικά κάθε προκλητική και παράνομη κίνηση της κατοχικής δύναμης που στόχο έχει όχι μόνο την παγίωση της κατοχής αλλά και την ενδυνάμωση της, όπως στην Δένεια και τα Στροβίλια. Προφανώς, οι εν λόγω “πατριώτες” αδυνατούν να αντιληφθούν ότι το μόνο τροχοπέδη στον αγώνα για την Ελευθερία του τόπου μας αποτελεί η εγκληματική στάση της Τουρκίας, ο τουρκικός κατοχικός στρατός, οι έποικοι που σφετερίζονται τις περιουσίες μας και ΟΧΙ η Κυπριακή Δημοκρατία. Το μίσος με το οποίο καταφέρονται ενάντια της ιδιας τους της Πατρίδας, μηδενίζοντας τα δεινά τα οποία υπέφερε ο λαός μας στα χέρια του Τούρκου Δυνάστη, η ευκολία με την οποία ξεχνούν τις άνανδρες δολοφονίες, τους βιασμούς και τις βάρβαρες εκδιώξεις των προσφύγων μας είναι αν μη τι άλλο, τραγικές. Άξιο απορίας πως από τα ίδια σπλάχνα που γέννησαν Ηρωικούς νεκρούς στον βωμό της Ελευθερίας του Έθνους, γεννιούνται πλέον ανιστόρητα ανδρείκελα, που για να πιουν καφέ με τον κατακτητή φίλο τους θυσιάζουν και την τελευταία σταγόνα περηφάνιας που μας άφησαν ως παρακαταθήκη οι προγόνοι μας.

Από την εκδήλωση δεν μπορούσε φυσικά να απουσιάζει το σύμβολο του νεοκυπριακού δόγματος, ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και της ΚΔ Ν. Κιζιλγιουρέκ. Ο Δούριος Ίππος της Τουρκίας χαρακτήρισε το κλείσιμο των οδοφραγμάτων ως μια «δυσκολία που είναι αχρείαστη και πολιτικά απαράδεκτη». Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του να δει «τον κ. Αναστασιάδη μαζί με τον κ. Ακιντζί, δίπλα-δίπλα να μας ανακοινώσουν κάποια μέτρα να προστατεύσουμε τους πολίτες αυτού του μικρού νησιού». Αρχικά, όσον αφορά τις πολιτικά απαράδεκτες δυσκολίες στις οποίες αναφέρθηκε, θα θέλαμε να του επισημάνουμε την επί 45 χρόνια συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή της Πατρίδας μας από τους ομοεθνείς του. Οφείλουμε παράλληλα να υπενθυμίσουμε στον κ. Κιζίλγιουρεκ, όπως και σε κάθε υπηρέτη του τουρκικού επεκτατισμού, ότι ο ΠτΔ αποτελεί τον ηγέτη της ΜΟΝΗΣ αναγνωρισμένης και κυρίαρχης κυβέρνησης στην Νήσο Κύπρο. Η συνεχής προσπάθεια τους για υπόσκαψη της ΚΔ και εξίσωση της με την λεγόμενη ΤΔΒΚ, δεν πρόκειται να πετύχει την αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος.

Στην κατεχόμενη πλευρά της οδού Λήδρας έσπευσαν άνω των 100 Τ/Κ, οι οποίοι αποπειράθηκαν να περάσουν παράνομα από την κατεχόμενη μας γη για να στηρίξουν τους αδελφούς τους. Στην προσπάθεια τους μάλιστα να περάσουν από το κλειστό οδόφραγμα, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό, οι “φιλειρηνιστές” Τ/Κ τραυμάτισαν τέσσερις αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές, περικύκλωσαν τις αστυνομικές δυνάμεις και από τις δύο πλευρές του οδοφράγματος, αναγκάζοντας τους ένστολους να ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα για να εμποδίσουν την παράνομη διέλευση των Τ/Κ με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Η χθεσινή εκδήλωση, χαίρει της αποδοχής του κατοχικού ηγέτη Μ. Ακιντζί, ο οποίος μάλιστα αποδοκίμασε την χρήση δακρυγόνων από την αστυνομική Δύναμη έναντι των Τ/Κ. Του υπενθυμίζουμε ότι η Αστυνομία Κύπρου, οφείλει να εκπληρώνει τις διαταγές των κρατικών αξιωματούχων και κανενός άλλου. Το γεγονός ότι το δικοινοτικό “πανηγύρι” που διαδραματίστηκε χθες στο οδόφραγμα Λήδρας επιδοκιμάστηκε από τις κατοχικές αρχές, οφείλει να θορυβήσει τους πολίτες της ΚΔ. Οι αριστερόστροφες ΜΚΟ που αδράττουν κάθε ευκαιρίας για να αποδείξουν την άνευ ορίων υποταγή τους στον κατακτητή, έως ότου επιτευχθεί η άνευ όρων παράδοση της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τουρκικό επεκτατισμό, αποτελούν ξεκάθαρα την πέμπτη φάλαγγα στις τάξεις της Πατρίδος μας.





Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.