ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

25η Μαρτίου 1821


Ημέρα αρετής και τόλμης! Ημέρα που δικαιολογεί ίσως περισσότερο από ποτέ το πατριωτικό σου σκίρτημα και την εθνική σου περηφάνια! Ημέρα που σε διδάσκει να πολεμάς μέχρι θανάτου για την Λευτεριά ατρόμητα και αμείλικτα! Η ημέρα που ένας ολιγάριθμος λαός ξεφτίλισε μια αχανή αυτοκρατορία!


Στην εποχή των πολυεθνικών αυτοκρατοριών και του στραγγαλισμού κάθε ιδέας αυτοδιάθεσης, υψώνεται στα Καλάβρυτα το Λαβάρο της Επανάστασης και η Εκκλησία ευλογεί τα όπλα. Και ξεκινά η εποποιία του Κολοκοτρώνη, του Διάκου, του Παπαφλέσσα, του Νικηταρά και τόσων άλλων που έδωσαν μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους για την ιδέα της Ελεύθερης Ελλάδος. Η Επανάσταση που θα εμφυσήσει όλους τους εξαναδραποδισθέντες λαούς να ξεσηκωθούν. Η ιστορική αυτή στιγμή που θα αλλάξει τους χάρτες της εποχής.

Τέσσερις αιώνες σκλαβιάς και προσπάθειας αφελληνισμού και αποχριστιανισμού δεν στάθηκαν ικανοί να αφομοίωσουν τους Έλληνες και να τους πείσουν να ξεπουλήσουν το πανανθρώπινο δικαίωμα της Λευτεριάς. Αυτούς που δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ την Απελευθέρωσή τους, παρά τα ελκυστικά ανταλλάγματα του κατακτητή. Μας το θυμίζει το Βαλτέτσι, η Αλαμάνα, το Δραγατσάνι και τα Ψαρά. Δεν ξεχνάμε φυσικά και την βαρβαρότητα των Οθωμανών στη Χίο, το Μεσολόγγι και την Κωνσταντινούπολη σε όσους προτίμησαν να παραδώσουν στα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους μια πατρίδα απαλλαγμένη από κατακτητές και μουσουλμάνους. Περήφανοι όλοι με γενναία καρδιά πολεμούσαν για την Λευτεριά.

Ο Ελληνισμός έχει να επιδείξει δαψιλή παραδείγματα αρετής, ανδρείας και αγώνων. Τιμούμε τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά των Τούρκων. Γιορτάζουμε τη Νίκη του Σταυρού κατά της Ημισελήνου. Εμπνεόμαστε από την επικράτηση του πολιτισμού κατά της βαρβαρότητας. Διδασκόμαστε από την αυταπάρνηση και τις θυσίες των Ελλήνων για Λευτεριά και διαμηνύουμε στους απογόνους του Νενέκου πως δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για Απελευθέρωση - Αυτοδιάθεση - Ένωση.

"Ώ παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε πατρίδ’ ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, 
θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών."

Χρόνια Πολλά Έλληνες!




Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.