ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Δηλώσεις ΥΠΕΣ για τουρκικές σφαίρες και δακρυγόνα εναντίων των Ελλήνων στον Έβρο



Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι «Α Χαμπέρ» με αφορμή το «Προσφυγικό» πρόβλημα όπως το χαρακτηρίζει , παραδέχτηκε πως οι Τούρκικες δυνάμεις βομβάρδιζαν την Ελληνική πλευρά για ώρες με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «150.600 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα, ενώ στο Παζάρκουλε περιμένουν ακόμη 4.600 άτομα. Βομβαρδίζαμε την απέναντι πλευρά για ώρες με σφαίρες και δακρυγόνα και θα το ξανακάνουμε.» Συνέχισε λέγοντας πως: «Οι διελεύσεις συνεχίζονται, δεν σταμάτησαν». Μάλιστα, προειδοποίησε την Ελλάδα ότι «όσο συνεχίζει τις επιθέσεις (στα σύνορα), η Τουρκία θα απαντάει»

Την ίδια ώρα Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις τις πληροφορίες ότι ο προσφυγικός καταυλισμός στα ελληνοτουρκικά σύνορα διαλύεται και εκτίμησε ότι οι μετανάστες μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε, παράλληλα, ότι η διάταξη των ελληνικών δυνάμεων παραμένει η ίδια και ενημέρωσε ότι εντός των ημερών θα μεταβεί ο ίδιος στην περιοχή του Έβρου προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση.

Ως ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει ακάθεκτη με τα μέτρα που έχει πάρει για την προάσπιση των συνόρων μας.



Στο τέλος θα νικήσουμε.



Στο τέλος ο Ερντογάν θα ηττηθεί.




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.