ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Αδιαφορία προς τους φοιτητές από την Κυπριακή Πρεσβεία



Εδώ και μέρες η Κυπριακή Κυβέρνηση προχωρεί σε δηλώσεις, ότι εν μέσω της κρίσης που διανύουμε θα στηρίξει κάθε φοιτητή στο Εξωτερικό καθώς δεν είναι δυνατή η επιστροφή μας στην Κύπρο. Μολαταύτα κρατικοί αξιωματούχοι αρνούνται την παροχή βοήθειας σε Κύπρια φοιτήτρια στην Αθήνα.

Η εν λόγω φοιτήτρια, η οποία εξαιτίας του κλεισίματος των φοιτητικών εστιών κλήθηκε να εκκενώσει τον χώρο διαμονή της έως αύριο, αποτάθηκε στην Κυπριακή Πρεσβεία για βοήθεια, για να λάβει ως απάντηση την περιφρόνηση των κρατικών υπαλλήλων. Την ενημέρωσαν για το επίδομα ύψους 750 ευρώ, το οποίο προφανώς δεν λύνει το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει, ούτε όμως την εξασφαλίζει οικονομικά καθώς λόγω του μεγάλου όγκου αιτήσεων η παροχή του επιδόματος δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Όταν επισήμανε το συγκεκριμένο γεγονός, διερωτώμενη αν οι αρχές της ΚΔ θα φρόντιζαν για την διαμονή της, έλαβε ως απάντηση την αδιαφορία των εν Αθήναις κυπριακών αρχών.

Η Κυπριακή Πρεσβεία, όφειλε να λειτουργεί προς όφελος των Κυπρίων κατοίκων της Αθήνας, ειδικά σε περιπτώσεις όπου η βοήθεια της κρίνεται απαραίτητη. Εντούτοις, ενώ διανύουμε την χειρότερη πανδημία των τελευταίων δεκαετιών, επίσημα όργανα του κράτους επέλεξαν να αφήσουν μία φοιτήτρια αβοήθητη, χωρίς στέγαση. Προφανώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρεσβεία μας εγκαταλείπει φοιτητές στο έλεος της τύχης τους. Την ίδια αδιαφορία είχαμε εισπράξει κι εμείς ως ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ. όταν κατά την αδικαιολόγητη σύλληψη μας εξαιτίας ειρηνικής και καθ’όλα νόμιμης διαμαρτυρίας, οι Κυπριακές αρχές επέλεξαν να τηρήσουν σιγή ιχθύος, αγνοώντας τις εκκλήσεις Κυπρίων φοιτητών για στήριξη.

Απαιτούμε από τις Κυπριακές αρχές να προσφέρουν την αρωγή τους σε κάθε Κύπριο του Εξωτερικού που την έχει ανάγκη. Απαιτούμε από την Κυπριακή Πολιτεία να μετατρέψει τις βαρύγδουπες δηλώσεις σε πράξεις, διασφαλίζοντας την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών της, οπουδήποτε κι αν αυτοί βρίσκονται.




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.