ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Τοποθετήσεις ανώτατων κρατικών αξιωματούχων της Ελλάδος για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Η 19η Μαΐου έχει ανακηρυχτεί ως «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου».

Κάθε 19η Μαΐου, ο Ελληνισμός θρηνεί για μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες και ένα από τα πιο απάνθρωπα εγκλήματα εις βάρος του από τους αιώνιους εχθρούς μας Τούρκους. Έγκλημα που θα έπρεπε από τη φύση του και μόνο να σπιλώσει κάθε στίγμα εμπιστοσύνης που ίσως έχει απομείνει απέναντι στην Τουρκία και να την καταστήσει ως persona non grata στην Παγκόσμια Κοινότητα και τα Διεθνή Forums.

Με όχι και τόσο μεγάλη έκπληξη όμως διαβάσαμε χθες τα τιτιβίσματα και τις επίσημες τοποθετήσεις στα ΜΚΔ των ανώτατων κρατικών αξιωματούχων της Ελλάδος. Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όπως και η Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παρέλειψαν να αναφέρουν στις τοποθετήσεις τους από ποιους διαπράχθηκαν αυτά τα απεχθή εγκλήματα ενάντια στο γένος μας. Ταυτόχρονα όμως προσπαθούσαν να πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι μάχονται για την Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν το θάρρος να μιλήσουν ξεκάθαρα και προτιμούν τις υπεκφυγές.

Καταρχάς ας υπενθυμίσουμε στην κ. Σακελλαροπούλου πως αυτές οι 353.000 ψυχές που ακόμα ζητούν δικαίωση δεν ΧΑΘΗΚΑΝ. Αυτές οι 353.000 ψυχές ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ, ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ άνανδρα και εν ψυχρώ. Καλό θα ήταν την επόμενη φορά να είστε πιο προσεκτική με τα λόγια σας διότι ο λαός σας έχει καταλάβει. Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε και στον κ. Μητσοτάκη την δήλωση του πριν από 2 χρόνια κατά την επίσκεψη του στην Ίμβρο, όπου και ανέφερε πως η Ίμβρος αποτελεί παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Απλά για τα πρακτικά αναφέρουμε πως το 1960 στην Ίμβρο υπήρχαν 9.000 Έλληνες και 200 Τούρκοι, σήμερα προσμετρούνται σε 400 Έλληνες και 9.100 Τούρκους. Ο νοών νοείτω.

Ως ΕΚΦ ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ καταδικάζουμε τις δηλώσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και της Προέδρου της Ελλάδος. Είναι καιρός να αναγνωρίσουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να συμπεριφερθούν με την ανάλογη σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στο Έθνος μας και την ιστορία που κουβαλά εδώ και χιλιετίες.



Γραφείο Τύπου
ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.