ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Απόφαση που ορίζει το πλαίσιο λειτουργίας των Πανεπιστημίων, Κολλεγίων και ΙΕΚ




Ενημερώνουμε τους φοιτητές ότι δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει το πλαίσιο λειτουργίας των Πανεπιστημίων, Κολλεγίων και ΙΕΚ της χώρας.

📍Πανεπιστήμια
Για το χρονικό διάστημα από 25.5.2020 και εξής, εξαιρούνται της απαγόρευσης:
1. Η διεξαγωγή εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων, οι οποίες δεν δύνανται να διεξαχθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στο πλαίσιο προγραμμάτων πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών.
2. Η διενέργεια εξετάσεων, για τις οποίες κρίνεται αναγκαία η φυσική παρουσία των φοιτητών.
3. Η λειτουργία αιθουσών ηλεκτρονικών υπολογιστών, εργαστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή των εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων και των εξετάσεων κατά τα ανωτέρω.
4. Η λειτουργία των εστιών για τους φοιτητές των οποίων οι υποχρεώσεις εμπίπτουν στα οριζόμενα στις περιπτώσεις α' και β' για τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα διεξαγωγής αυτών.
Επίσης, οι φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου Α.Ε.Ι., από 11.5.2020 και εξής, δύνανται να διεξάγουν πρακτική άσκηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πρόγραμμα σπουδών τους, εφόσον οι φορείς στους οποίους διεξάγεται η πρακτική άσκηση δεν τελούν σε προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας.
Για τον τρόπο διεξαγωγής των δια ζώσης εξετάσεων για τα μαθήματα που είναι αναγκαία η φυσική παρουσία φοιτητών, αναμένεται η έκδοση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

📍Κολλέγια
Για το χρονικό διάστημα από 25.5.2020 και εξής, εξαιρούνται της απαγόρευσης:
1. Η διεξαγωγή εργαστηριακών και πρακτικών ασκήσεων, οι οποίες δεν δύνανται να διεξαχθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
2. Η διενέργεια εξετάσεων, για τις οποίες κρίνεται αναγκαία η φυσική παρουσία των σπουδαστών.

📍ΙΕΚ
Για το χρονικό διάστημα από 18.5.2020 και εξής, εξαιρείται της απαγόρευσης η λειτουργία των ΙΕΚ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, επικοινωνήστε με τη σελίδα μας.



Γραφείο Τύπου 
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.