ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Την τρομακτική όψη του μεταναστευτικού προβλήματος αποκάλυψαν οι κάτοικοι της Χλώρακας Πάφου




Την ωμή και τρομακτική όψη του μεταναστευτικού προβλήματος που ταλανίζει την Κύπρο τα τελευταία χρόνια αποκάλυψαν οι κάτοικοι της Χλώρακας Πάφου, οι οποίοι βιώνουν στιγμές απόγνωσης, ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την ιδιαίτερα αυξημένη εγκληματικότητα που προέκυψε ως απόρροια της εγκατάστασης Σύρων λαθρομεταναστών. Οι κάτοικοι, εδώ και μήνες απευθύνουν έκκληση προς την Κυβέρνηση Αναστασιάδη για να επιτευχθεί η άμεση επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν την κοινότητα, με τους κυβερνώντες να τηρούν σιγή ιχθύος.


Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη και κατοίκους της Χλώρακας, το χωριό είναι πλέον έρμαιο των εκατοντάδων παράνομων μεταναστών-αιτητών πολιτικού ασύλου, οι οποίοι επιδίδονται καθημερινά σε βίαιες εγκληματικές πράξεις, είτε μεταξύ τους είτε εις βάρος των νομοταγών κατοίκων της περιοχής. Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινότητα διαφαίνεται από το γεγονός ότι μόνο τις τελευταίες βδομάδες, οι λαθρομετανάστες διέπραξαν φόνο, βιασμό και αποπειράθηκαν να απαγάγουν ανήλικο. Παράλληλα, καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι κλοπές ενώ έντονο είναι και το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών. Οι κάτοικοι μάλιστα, προέβησαν σε καταγγελίες για κύκλωμα το οποίο μέσω Τουρκίας και κατεχομένων διακινεί Σύρους μετανάστες στις ελεύθερες περιοχές, συμβάλλοντας μοιραία στην γκετοποίηση περιοχών της Κύπρου από λαθρομετανάστες.

Η θλιβερή πραγματικότητα την οποία αντίκρισαν οι κάτοικοι της Χλώρακας εκθέτουν για ακόμη μία φορά τους ανεύθυνους χειρισμούς της Κυβερνήσεως ως προς το μεταναστευτικό πρόβλημα. Τα “άβατα της ανομίας” που δημιούργησαν οι λαθρομετανάστες, αποτελούν απότοκο της λανθασμένης μεταναστευτικής πολιτικής που ασκεί μέχρι στιγμής η Κυπριακή Δημοκρατία. Καλούμε την Κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη, να λάβει επιτέλους αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης που επί χρόνια βασανίζει το νησί μας. Θεωρούμε ότι το ιδανικότερο πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το οριστικό κλείσιμο των οδοφραγμάτων, καθώς μέσω των κατεχομένων εισέρχονται οι μεγαλύτερες μάζες λαθρομεταναστών στις ελεύθερες περιοχές. Παράλληλα, απαιτούμε την απόρριψη των αιτημάτων ασύλου και άμεση απέλαση των ατόμων τα οποία διέπραξαν εγκλήματα κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο, αρνούμενοι να συμμορφωθούν στην νομοθεσία του κράτους που τους φιλοξενεί.

Δεν έχουν θέση στον τόπο μας εγκληματικά στοιχεία που δεν επιδεικνύουν την παραμικρή διάθεση να αφομοιώσουν τον πολιτισμό μας αλλά αντίθετα προσπαθούν βίαια να μας επιβάλουν την βάρβαρη κουλτούρα τους.




Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.