ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Πέρασε στην Αθανασία ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κώστας Χατζηγεωργίου


Σήμερα, 8 Μαΐου 2020, πέρασε στην Αθανασία δίπλα στους συναγωνιστές του, ο εκ Καλοψίδας αγωνιστής της ΕΟΚΑ, Κώστας Χατζηγεωργίου.

Εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ από τις αρχές του Αγώνα και είχε έντονη παρουσία στην περιοχή της Καλοψίδας και της Αμμοχώστου, ως μέλος της ομάδας του αδερφού του, Δημήτρη Χατζηγεωργίου “Τσέλιγκα”.

Ήταν υπεύθυνος για τη συλλογή οπλισμού από τα σπίτια της περιοχής ώστε να χρησιμοποιηθούν για τον Αγώνα, για την καταγραφή των όπλων αυτών και την επιστροφή τους στο τέλος της δράσης στους ιδιοκτήτες των. Όντας γνώστης της ραπτικής συμμετείχε με οδηγίες της οργάνωσης σε εφόδους σε σπίτια όπου κατέσχεαν και στη συνέχεια κατέστρεφαν υφάσματα αγγλικής προέλευσης, ως μέρος της εθνικής αντίστασης και του σαμποτάζ κατά της Αγγλικής κυριαρχίας.

Με την ομάδα του, εκτελούσαν ενέδρες στην περιοχή και επίσης συχνά έκρυβε οπλισμό στην οικία του. Μεταξύ άλλων δράσεων συμμετείχε στον βομβαρδισμό του αστυνομικού τμήματος της Αμμοχώστου, το γνωστό “Πολίτσι”. Προηγουμένως, ως Μυριάνθης, πήγε καμουφλαρισμένος με μαύρη μπογιά για να μοιάζει με τη φωτογραφία της παραποιημένης ταυτότητας μιας γιαγιάς Μυριάνθης, και να ζητήσει δουλειά ως καθαριστής ώστε να πραγματοποιήσει αναγνώριση του χώρου.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 11 π.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου, στο Αλεθρικό.

ΕΙΣΦΟΡΕΣ (για όσους επιθυμούν) θα γίνονται για την Παιδοογκολογική Μονάδα του Μακάρειου Νοσοκομείου.
Τραπεζικός Λογαριασμός
CY48002001950000357017129568

Αιωνία του η μνήμη.
Σύντομα ευχόμαστε από εκεί ψηλά να δει την Κύπρο μας ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.