ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Συνέντευξη Ακκιντζί σχετικά με τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων



Συνέντευξη σχετικά με τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων παραχώρησε ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακκιντζί. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι εδώ και έναν μήνα δεν έχει βρεθεί κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στα κατεχόμενα και ότι ολόκληρη την περίοδο εξάπλωσης της πανδημίας βρισκόταν σε επικοινωνία με τις αρχές της «νότιας Κύπρου», όπως ο ίδιος αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πρότεινε μάλιστα να πραγματοποιηθούν ενέργειες στο πλαίσιο της λεγόμενης «δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για την υγεία», υπό την αιγίδα των δύο «προέδρων». Μετέπειτα, οι δύο «ηγέτες» σε συνεννόηση με τις «κυβερνήσεις» τους, μπορούν να συμφωνήσουν στη διάνοιξη των οδοφραγμάτων. Είναι ξεκάθαρο γεγονός ότι ο Μουσταφά Ακκιντζί ενεργεί στο πλαίσιο της χρόνιας προπαγάνδας της Τουρκίας. Δεν θα μπορούσε να αποκαλεστεί διαφορετικά η επιχείρηση εμπέδωσης της φρασεολογίας της κατοχής, που προσπαθεί να επιβάλει με τις αναφορές σε «νότια Κύπρο», σε δύο «προέδρους» και στην «δικοινοτική επιτροπή για την υγεία».

Επιβάλλεται να επέμβει η Κυπριακή Δημοκρατία και να απαντήσει στον ψευδοηγέτη Ακκιντζί ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν δύο «πρόεδροι». Η μοναδική νόμιμη και διεθνώς αναγνωρισμένη αρχή στο νησί είναι το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλούμε λοιπόν τους κυβερνώντες να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις, ούτως ώστε να διασφαλίσουν, έστω και την ύστατη στιγμή, την υπόσταση και την κυριαρχία της Δημοκρατίας. Ας υπενθυμίσουμε στους βαστάζους των τουρκικών σχεδιασμών ότι το ψευδοκράτος αποτελεί ένα παράνομο μόρφωμα το οποίο από την βάρβαρη τουρκική εισβολή και εντεύθεν, εδράζεται στην κατεχόμενη γη των προγόνων μας, την οποία κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου σφετερίζεται. Το ψευδοκράτος, υπολείπεται της κρατικής υπόστασης καθώς καμία χώρα ανά την υφήλιο δεν το αναγνωρίζει, πλην βεβαίως της Τουρκίας, η οποία το «δημιούργησε» ως προτεκτοράτο της.

Επίσης, ο Μουσταφά Ακκιντζί σχετικά με μια συνάντηση που είχε με τον τ/κ «συμπρόεδρο» μιας δικοινοτικής επιτροπής για τον πολιτισμό, ανέφερε ότι «ο πολιτισμός είναι πηγή ειρήνης που μπορεί να μας φέρει πιο κοντά με γαλήνη και ισότητα. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός που βρίσκεται στα κατεχόμενα, έχει λεηλατηθεί μετά την τουρκική εισβολή, στην οποία ο ίδιος ο κ. Ακκιντζί έλαβε μέρος. Τα σπουδαία ψήγματα ελληνικού πολιτισμού στην κατεχόμενη μας γη αφέθηκαν στο έλεος του Θεού ή ακόμα χειρότερα καταστράφηκαν από το βάναυσο κατοχικό στρατό. Επομένως, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να παριστάνουν τους ενδιαφέροντες για τον πολιτισμό οι βάρβαροι κατακτητές του τόπου μας.

Όσον αφορά τα οδοφράγματα, η μόνη αρχή που μπορεί να αποφασίσει για τη διάνοιξή τους ή όχι, είναι το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΚΔ. Οι δικοινοτικές επιτροπές και οτιδήποτε εμπλέκει το παράνομο καθεστώς σε θέματα της ΚΔ, αποτελούν επαναπροσεγγιστικά τερτίπια προώθησης της κατοχής ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ. Παρ’όλα αυτά, κόντρα στην λαϊκή θέληση των Ελλήνων της Κύπρου, οι οποίοι ήταν ενάντιοι στην διάνοιξη των οδοφραγμάτων, έχει ήδη αποφασιστεί ότι στις 8 Ιουνίου θα επαναρχίσει η διέλευση Τ/Κ μαθητών και εργαζομένων στις ελεύθερες περιοχές. Πέραν των υγειονομικών κινδύνων που ελλοχεύει μια τόσο απερίσκεπτη απόφαση, οφείλουμε να αναρωτηθούμε για τα πραγματικά κίνητρα που επέβαλαν την κίνηση αυτή. Η μόνη σκοπιμότητα των οδοφραγμάτων, ήταν να συντηρούν την κατοχική οικονομία και να αναγνωρίζουν οι Έλληνες της Κύπρου τις πολιτειακές δομές του ψευδοκράτους, με την επίδειξη ταυτότητας, για να μεταβούν στις κατεχόμενες περιοχές ως τουρίστες στον ίδιο τους τον τόπο. Όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες κλεισίματός τους, η μέρα που έκλεισαν τα οδοφράγματα της ντροπής ήταν μια μέρα δικαίωσης. Δικαίωση για τους πεσόντες και τους αγνοουμένους μας που τόσο βάναυσα φονεύτηκαν από τους τούρκους εισβολείς, για να μεταβαίνουν σήμερα οι απαθείς Κύπριοι στα κατεχόμενα χωριά μας για φτηνά τσιγάρα και καφέ.

Ως αυτόνομοι φοιτητές, εκφράζουμε για πολλοστή φορά ξεκάθαρα τη θέση μας για οριστικό κλείσιμο των οδοφραγμάτων και όχι μόνον στο πλαίσιο της προστασίας από τον ιό, αλλά κυρίως της προστασίας της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Εθνικής μας αξιοπρέπειας.




Γραφείο Τύπου
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.