ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Διανομή Συγγραμάτων



Μετά από επικοινωνία μας με την Υπηρεσία «Εύδοξος», με εκδοτικούς οίκους, καθώς και με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς, καταλήγουμε σε κάποια συμπεράσματα σχετικά με τις δυσκολίες που προκύπτουν για τους Κύπριους φοιτητές από την κατ' οίκον διανομή συγγραμμάτων μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφοράς.

Πιο συγκεκριμένα, εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης της δήλωσης συγγραμμάτων στην Υπηρεσία «Εύδοξος», προκύπτει πρόβλημα κυρίως για τους Κύπριους φοιτητές που πρόκειται να επαναπατριστούν ενώ έχουν αναφέρει τη διεύθυνση της προσωρινής τους διαμονής στον χώρο σπουδών τους για παραλαβή των συγγραμμάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον σχετικό κανονισμό που αφορά την κατ' οίκον διανομή, δεν προβλέπεται μια τέτοια περίπτωση.

Από την ενημέρωση που έχουμε από τους αρμόδιους, συμπεραίνουμε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αναφοράς διαφορετικής διεύθυνσης από αυτήν που καταχωρήθηκε στη δήλωση, ενώ για την παραλαβή των συγγραμμάτων από τρίτο πρόσωπο, είναι απαραίτητη η επίδειξη σχετικής εξουσιοδότησης.
Η εξουσιοδότηση μπορεί να παραχθεί μέσω της ιστοσελίδας http://dilosi.services.gov.gr/, όπως αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία όμως απαιτεί ταυτοποίηση μέσω σύνδεσης στον λογαριασμό του ενδιαφερόμενου, εάν υπάρχει, σε έναν από τους πιο κάτω φορείς:

📍Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης
📍Alpha Bank
📍Εθνική Τράπεζα
📍Eurobank
📍Τράπεζα Πειραιώς

Σε κάθε άλλη περίπτωση, προτείνουμε στους Κύπριους φοιτητές που πρόκειται να επαναπατριστούν, ή να επιστρέψουν στους χώρους σπουδών τους, όπως εξουσιοδοτήσουν χειρόγραφα κάποιο τρίτο πρόσωπο, προκειμένου να παραλάβει τα συγγράμματα στη διεύθυνση που έχει αναφερθεί στη δήλωση συγγραμμάτων. Πέρα των πιο πάνω δεδομένων οι προσπάθειες συνεχίζονται για να εξευρεθεί μια λύση που θα εξυπηρετεί τον φοιτητόκοσμο.

Για οποιαδήποτε βοήθεια, επικοινωνήστε με τη σελίδα μας.




Γραφείο Τύπου
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.