ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά το περιστατικό στην Μόρια



Παρακολουθούμε εδώ και μήνες το μεταναστευτικό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή της Ανατολής και μεταφέρεται ταχύτατα προς την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Πρωτομάστορες της κρίσης αυτής τόσο το εξτρεμιστικό μουσουλμανικό συνδικάτο όσο επίσης και η υπερδύναμη της Δύσης Αμερική μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία. Έχουν σύρει σε μια κατάσταση δίκοπο μαχαίρι την Ελλάδα και την Κύπρο, ζητώντας από εμάς, τα σύνορα κυριολεκτικά του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και χώρου, να περιμαζέψουμε το πρόβλημα αυτό.

Στην πραγματικότητα η μνήμη μας δεν είναι κοντή. Ο Ελληνισμός από τα πανάρχαια χρόνια δίδασκε πάντα την φιλοξενία και την παροχή βοήθειας σε όποιον την έχει ανάγκη. Ο Ελληνισμός είναι ο λαός που πραγματικά ξέρει την προσφυγιά, από τον κατατρεγμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας μέχρι την εισβολή του 1974 στο πολύπαθο νησί μας, και για το αυταπόδεικτο δεν πρόκειται να δεχτούμε μαθήματα αλληλεγγύης από κανένα.

Οι διαφορές της δικής μας προσφυγιάς τεράστιες με τις σημερινές. Εμείς δεν απλώσαμε το χέρι σε κανένα κράτος για ελεημοσύνη, δουλέψαμε σκληρά και υπό απάνθρωπες συνθήκες πολλές φορές μέχρι να μας αναγνωριστούν δικαιώματα. Προσαρμοστήκαμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες και κοινωνίες χωρίς να αλλοιώσουμε και να προσβάλουμε την ταυτότητα και την παράδοση κανενός Έθνους. Παραμείναμε όμως πιστοί στην παράδοση τα ήθη και τα έθιμα μας. Αν δεν το καταλάβατε ακόμη μιλούμε για το ΣΕΒΑΣΜΟ, το σεβασμό απέναντι στο κράτος που σε φιλοξενεί και τον λαό που το απαρτίζει κάτι το οποίο τα φανατισμένα μουσουλμανικά πιόνια του Ερντογάν δε γνωρίζουν από τη φύση τους.

Εν τοις πράγμασι, ο λόγος που γράφουμε αυτό το δελτίο είναι για να καταδικάσουμε για άλλη μια φορά ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην Μόρια, απαιτώντας και καλώντας την Ελληνική Κυβέρνηση να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα δήθεν ανθρωπιστικά και να σφίξουν επιτέλους τα λουριά, αυξάνοντας τους ελέγχους αλλά και τις απελάσεις των άτυπων μεταναστών γιατί πρόσφυγες δεν νοούνται ακόμα και υπό τους όρους του Διεθνούς Δικαίου, προχωρώντας έτσι σε κάθαρση της Ελλάδος ΑΜΕΣΑ. Βρισκόμαστε εν μέσω ενός υβριδικού πολέμου, ενός πολέμου που δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι γίνονται θύματα, επομένως τόσο για το δικό τους καλό αλλά κυρίως για το καλό του Ελληνισμού είναι πλέον καιρός τόσο το Ελληνικό Κράτος όσο και το Έθνος μας να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ομάδα ιερόσυλων μουσουλμάνων εξτρεμιστών εισέβαλε στο Ιερό Εκκλησάκι της Παναγίας Τσιραδμού στην Μόρια καταστρέφοντας εικόνες των Αγίων. Άλλες τις πέταξαν στο έδαφος και άλλες εκτός του ναού. Μετά από αυτό έσπασαν τα ιερά στασίδια καθώς και πολλά ιερά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στην πραγμάτωση της λειτουργίας. Τέλος, σαν να μην έφταναν αυτά βεβήλωσαν τις αγιογραφίες στο εσωτερικό του ναού όπως επίσης και την εξωτερική του επιφάνεια. Καλούμε την ΕΛ.ΑΣ και τα όλα τα αρμόδια όργανα ως προς την διεξαγωγή έρευνας για την διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Είναι καιρός ο Ελληνισμός να αφυπνιστεί και να αντιδράσει αναλόγως. Είναι καθήκον όλων μας να επαναφέρουμε την ασφάλεια και την ομαλότητα στην κυπριακή και ελληνική κοινωνία αφού τα κράτη μας εθελοτυφλούν για να παίρνουν τα παχουλά επιδόματα της ΕΕ, και να τα χρησιμοποιούν προς προσωπικό όφελος όσων τα καταρτίζουν πολιτικά.

Καλούμε ξανά τα κράτη μας να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, και να προχωρήσουν στις παραδειγματικές τιμωρίες των ενόχων όλων των περιστατικών που γίναμε γνώστες έως σήμερα.

Αν δεν ξεκινήσουν επιτέλους να νοιάζονται για το συμφέρον πρώτα των δικών τους πολιτών, και μετά των υπολοίπων τότε το Έθνος θα πρέπει να πάρει αποκλειστικά την κατάσταση στα χέρια του, και να προβεί σε δικούς του τρόπους αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος που κάποιοι βάφτισαν προσφυγικό, με σκοπό να εξυπηρετήσουν τόσο τα οικονομικά όσο και τα ιμπεριαλιστικά του παιχνίδια.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου μας να εμπνέει και πάλι ασφάλεια. Ο καθένας ας κάνει την αρχή από την δική του γειτονιά.




Γραφείο Τύπου
ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.