ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Τα στυλιστικά απωθημένα του δημοσιογράφου της Καθημερινής Κασιμάτη




Εξέφρασε πριν λίγες μέρες ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Κασιμάτης τα στυλιστικά του απωθημένα, ρίχνοντάς τα στους λεβέντες Εύζωνες.

Με άρθρο που θυμίζει εποχές έξαρσης του κιτρινισμού στην Ελλάδα, ο "ενδυματογράφος" της Καθημερινής αποκάλεσε τους Τσολιάδες "φρουρά με άνδρες ντυμένους από τη μέση και κάτω γυναικεία" και πρότεινε την παρδαλοποίηση της στολής, επικαλούμενος κάποια πρωτοποριακότητα.

Να εξηγήσουμε στον ενδυματολόγο Κασιμάτη τους συμβολισμούς της φουστανέλας και των τσαρουχιών ώστε την επόμενη φορά να είναι πιο προσεκτικός. Η φουστανέλα είναι βαμβακερή φορεσιά με 400 πτυχές, όσα και τα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς στην Ελλάδα. Το λευκό της χρώμα συμβολίζει την αγνότητα των εθνικών απελευθερωτικών αγώνων. Τα τσαρούχια είναι τα υποδήματα της φορεσιάς, με τη χαρακτηριστική μαύρη φούντα στη μύτη. Την εποχή που τα Ευζωνικά Τάγματα ήταν μάχιμα τμήματα του Ελληνικού Στρατού, οι φούντες έκρυβαν αιχμηρό αντικείμενο το οποίο χρησιμοποιούσαν στις μάχες σώμα με σώμα.

Οι Εύζωνες αποτελούν την εμβληματική Προεδρική φρουρά, το ύψιστο τιμητικό άγημα της χώρας. Ακτινοβολούν ανδρεία, γενναιότητα και εθνική υπερηφάνεια για τους αγώνες των Ελλήνων για ανεξαρτησία. Αν δεν αρέσουν στον δημοσιογράφο οι συμβολισμοί της στολής, ας φορέσει ο ίδιος τα φίνα, τα χαρούμενα και τα δικτυωτά που ονειρεύεται για τους Τσολιάδες για να ηρεμήσει.



Γραφείο Τύπου
ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.