ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Προκλητικές οι δηλώσεις της κας Τέρψας Κωνσταντινίδου



Παρακολουθήσαμε με μεγάλη μας έκπληξη τη Διευθύντρια Ανώτατης και Ανώτερης Εκπαίδευσης, κ. Τέρψα Κωνσταντινίδου, να κατακρίνει με απύθμενο θράσος τους φοιτητές, για την απόφασή τους είτε να επιστρέψουν στην Κύπρο, πριν την αναστολή της λειτουργίας των αεροδρομίων, είτε να επαναπατριστούν με τις έκτακτες πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτά τα σκηνικά είναι χαρακτηριστικά της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, που παραμένει πρωτοφανώς γραφική. Θα ήταν σκόπιμο να ξεκαθαρίσουμε κάποια γεγονότα και να τα τοποθετήσουμε στη σωστή σειρά.


Αρχικά, κανένας φοιτητής που αποχώρησε από τον χώρο σπουδών του, πριν την αναστολή της λειτουργίας των αεροδρομίων, δεν μπορούσε να προβλέψει τις διαστάσεις της πανδημίας και της κρίσης που αυτή θα επέφερε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας σε δημόσια δήλωσή του, την αποκαλούσε «απλή γρίπη που δεν είναι τίποτα». Στη συνέχεια, εγκρίθηκαν φοιτητές για επαναπατρισμό, αφού όπως είπε και η κ. Κωνσταντινίδου, το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα αεροδρόμια ήταν αρκετά πιθανό.

Παρ’ όλα αυτά εμείς, ως αυτόνομοι φοιτητές, ενημερώσαμε έγκαιρα τους αρμόδιους για την πιθανότητα επαναλειτουργίας των Ελληνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με σκοπό να ενημερωθούμε για το κατά πόσο οι φοιτητές θα είχαν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στον χώρο σπουδών τους, επισημαίνοντας τις σχολές που περιλαμβάνουν εργαστηριακές ή κλινικές ασκήσεις. Οι αρμόδιοι μάς διαβεβαίωσαν ότι αυτό δύναται να πραγματοποιηθεί. Συμπεραίνουμε λοιπόν, πως υπάρχει ολιγωρία, έλλειψη υπευθυνότητας από την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ και έλλειψη συνεννόησής της με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Είναι απαράδεκτο να επιρρίπτονται ευθύνες στους φοιτητές, όταν οι ίδιοι οι κυβερνώντες δεν είχαν κατανοήσει τη σοβαρότητα της κρίσης του Covid-19 και τις διαστάσεις που αυτή θα λάμβανε. Επιπλέον, είναι ανεύθυνο τα πολιτικά σφάλματα και τις αργοπορημένες αντιδράσεις που προκαλούν πρακτικές δυσκολίες στην επίλυση προβλημάτων, να τα επιρρίπτει κανείς στους φοιτητές, που αποτελούν μόνο τα θύματα της όλης κατάστασης.

Απαιτούμε, λοιπόν, από την κ. Κωνσταντινίδου, αλλά και από όλους τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς του κράτους, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να προσπαθήσουν με κάθε μέσο να επιλύσουν τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω των περιστάσεων. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για επίρριψη ευθυνών, καθώς η κατάσταση είναι κρίσιμη. Ωστόσο, δεν θα ανεχθούμε από κανέναν να εμπαίζει τον φοιτητόκοσμο, από τη στιγμή που αυτός υπακούει και πειθαρχεί στις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.




Γραφείο Τύπου 
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.