ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Δριμύ κατήγορο από τους κατοίκους της Άχνας για την πυρκαγιά που έπληξε το χωριό τους



Δριμύ κατήγορο άσκησαν οι κάτοικοι της Άχνας προς τα κατεχόμενα, για την πυρκαγιά που έπληξε το χωριό τους την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η πρόσφατη πυρκαγιά, όπως και πολλές προηγουμένως, προήλθαν από τα κατεχόμενα, γεγονός που οφείλει να θορυβήσει την Κυβέρνηση. Ο κοινοτάρχης Άχνας, Ν. Βάσιλας, δήλωσε μετά βεβαιότητας ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρηστική ενέργεια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι όποτε υπάρχουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι στην περιοχή, που ευνοούν τη μετάδοση πυρκαγιών από τα κατεχόμενα, κάποιοι ασυνείδητοι σκόπιμα «φροντίζουν» ώστε αυτές να ξεσπάσουν.

Ευτυχώς, η κοινότητα δεν θρήνησε θύματα από την πρόσφατη πυρκαγιά, εν μέρει λόγω της άμεσης αντιμετώπισης της από τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι προσέτρεξαν να προστατεύσουν τη γη και τις περιουσίες τους. Παρ’ όλα αυτά, οι κάτοικοι υπέστησαν ζημιές που υπερβαίνουν τις εκατό χιλιάδες ευρώ συνολικά, καθώς επλήγησαν αγροτικά υποστατικά, γεωργικές εκτάσεις και μηχανήματα μεγάλης αξίας. Προβληματισμός κυριαρχεί στους πληγέντες κατοίκους, οι οποίοι εν μέσω περιόδου έντονων οικονομικών δυσχερειών, καλούνται να αναπληρώσουν ζημιές αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Η πυρκαγιά της Άχνας αποτελεί ακόμη ένα περιστατικό το οποίο, εύλογα, δημιουργεί ερωτηματικά όχι για την προέλευση της, αλλά για τις σκοπιμότητες που αυτή εξυπηρέτησε. Βάσει της βεβαιότητας των κατοίκων ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια από τη μεριά των κατεχομένων, η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να δράσει άμεσα για την προστασία των κατοίκων από μελλοντικά παρόμοια γεγονότα. Το θέμα πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος από την ΚΔ και να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις στους υπαίτιους, που είναι πιθανόν να είναι προσχεδιασμένες ενέργειες από το κατοχικό καθεστώς.



Γραφείο Τύπου
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.