ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Αντι-βρεττανική διαδήλωση στην Αθήνα για Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου - 9/05/1956


Σαν σήμερα, το 1956, πραγματοποιείται αντί-βρεττανική διαδήλωση στην Αθήνα με κύρια αιτήματα την ματαίωση του απαγχονισμού των Ηρώων μας και πρωτομαρτύρων της αγχόνης, Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου, όπως και την Ένωση της Μεγαλονήσου με την Μάνα Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια της διαδήλωσης ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, οι οποίοι έπειτα από διαταγές της κυβερνήσεως του “Εθνάρχη” Καραμανλή χρησιμοποίησαν αληθινά πυρά κατά του πλήθους. Ο τραγικός απολογισμός, 4 νεκροί και 265 τραυματίες. Ακόμα τρεις θυσιασθέντες στον βωμό της Ελευθερίας της Κύπρου ήταν οι Ιωάννης Κωνσταντόπουλος, 21 ετών, ο Φραγκίσκος Νικολάου, 23 ετών, ο Ευάγγελος Γερόντης, 28 ετών, ενώ νεκρός έπεσε και ο αστυφύλακας Κωνσταντίνος Γιαννακούρης. Δυστυχώς, οι σκοποί της διαδηλώσεως δεν επιτεύχθηκαν, οι θυσίες όμως των αδερφών μας δεν μένουν αλησμόνητες.

Οι Δρασίτες αναγνωρίζουμε το χρέος μας ως Έλληνες της Κύπρου να τιμούμε, όχι μόνον τους Ηρωικούς νεκρούς της ΕΟΚΑ, αλλά και των τριών αδερφών μας οι οποίοι έχασαν την ζωή τους κατά τον αγώνα υπέρ της Ενώσεως. Το Ελλαδικό κράτος έχει προδώσει τους πολίτες του ουκ ολίγες φορές, η θυσία των τριών αυτών νέων, όμως αποτελεί μία ακόμα απόδειξη, πως σε κάθε μεγάλο Εθνικό αγώνα οι Έλληνες παραμένουμε ενωμένοι. Η Ελλάς και ο λαός της Ελλάδας όμως ουδέποτε πρόδωσε τα παιδιά της στην Κύπρο. Όσο το ξεχνούν οι εθνομηδενιστές υποστηρικτές της ΔΔΟ και οι ακόλουθοι τους, οι Δρασίτες θα είναι εδώ για να τους το θυμίζουν.Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.