ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Εθνοφρουρός Χαράλαμπος Χαραλάμπους - 28/05/1988



Σαν σήμερα, στις 28 Μαΐου 1988, γύρω στις επτά το πρωί ο εθνοφρουρός Χαράλαμπος Χαραλάμπους μαζί με τον συνάδελφό του Γιάννη Καλλέσιη άκουσαν φωνές οι οποίες προέρχονταν από ένα σπίτι πλησίον του φυλακίου όπου υπηρετούσαν την στρατιωτική τους θητεία.

Οι φωνές ήταν αποτέλεσμα της εισβολής ενός Τούρκου υπαξιωματικού που είχε εισέλθει παράνομα σε μια οικία.

ΑΟΠΛΟΙ οι δύο εθνοφρουροί έσπευσαν ταχύτατα προς την οικία προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει και να προσφέρουν βοήθεια στους ένοικους. Ο Τούρκος εισβολέας εξερχόμενος του σπιτιού, μόλις αντίκρυσε τους εθνοφρουρούς άρχισε να πυροβολεί με απανωτές ριπές.

Τότε είναι που ο Πάμπος Χαραλάμπους πέρασε από τη ζωή στην αθανασία. Ο άτυχος εθνοφρουρός ξεψύχησε γαζωμένος από τις σφαίρες του άνανδρου Τούρκου δολοφόνου, ενώ ο Γιάννης Καλλέσιης τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους καταγόταν από την Ξυλοφάγου και από αγροτική οικογένεια. Ήταν ένας νέος προικισμένος και φημισμένος για την ευγένεια και τη προθυμία του, επίσης ήταν ένας άριστος μαθητής με λαμπρό μέλλον! Ήταν με λίγα λόγια ο γιος που κάθε πατέρας θα ήθελε!

Ως Ε.Κ.Φ ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ θέλουμε και εμείς με τη σειρά μας σήμερα στα 30 χρόνια από την ηρωική θυσία του Χαράλαμπου Χαραλάμπους να αναφερθούμε στο τραγικό αυτό γεγονός και να τον μνημονεύσουμε ως ΗΡΩΑ όπως τουλάχιστον του αρμόζει.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!




Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.