ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Αυτόνομη Βόρειος Ήπειρος - 17/05/1914


Σαν σήμερα το 1914, υπεγράφη το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας και ανακηρύσσεται η Αυτόνομη Βόρειος Ήπειρος.

Ως μια πρόσκαιρη λύση στις ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ αλβανικής χωροφυλακής και Βορειοηπειρωτών αντιμετωπίστηκε από τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι αξίωναν και αξιώνουν και σήμερα την Ένωση με τον Εθνικό κορμό. Η Αλβανία ποτέ δεν σεβάστηκε το Πρωτόκολλο και τα δικαιώματα των Ελλήνων αφού με κάθε μέσο επιδιώκει τον εξαλβανισμό της περιοχής και την κατάπτωση του ελληνικού φρονήματος.

Οι συνεχείς διώξεις των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών από το παρακράτος Ράμα, οι κατεδαφίσεις των περιουσιών τους και η άνανδρη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, δείχνουν ότι η Αλβανία είναι ένα εχθρικό μόρφωμα για την Ελλάδα. Επιβάλλεται η άφοβη έμπρακτη στήριξη του ελληνικού κράτους στους ομοεθνείς μας και η επιστράτευση μιας σοβαρής εξωτερικής πολιτικής για να ξεφτιλιστούν όλες οι προσπάθειες παραβίασης των δικαιωμάτων των Ελλήνων από τους πολέμιους μας, είτε αυτοί λέγονται Αλβανοί, είτε Τούρκοι, είτε Σκοπιανοί.

Τιμούμε τους αγώνες των Βορειοηπειρωτών αδερφών μας και υποσχόμαστε πως όσο υπάρχουν οι Δρασίτες, οι Έλληνες θα φωνάζουν για Ένωση από την Κερύνεια ως την Κορυτσά.




Γραφείο Τύπου
ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.