ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Συνέντευξη ΠτΔ κ. Νίκου Αναστασιάδη - 17/05/2020



Χθες 17 Μαΐου ο ΠτΔ κ. Νίκος Αναστασιάδης προχώρησε σε συνέντευξη η οποία αφορούσε μεταξύ άλλων τα ζητήματα που προέκυψαν μέσα από την τηλεκπαίδευση την οποία εφήρμοσαν τα Δημόσια σχολεία ως μέτρο αντιμετώπισης της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης του COVID-19, όπως επίσης προχώρησε και σε δηλώσεις σχετικά με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων χωρίς για ακόμη μία φορά να λάβει υπόψη, τον αναβρασμό των Ελλήνων της Κύπρου και τη κάθετη αντίθεσή τους ως προς το άνοιγμα.

Αναφορικά με το πρώτο σκέλος της συνέντευξης, ας μας απαντήσουν τα αρμόδια όργανα στο εξής ερώτημα, αφού η άδεια χρήσης του Office 365 – Teams, το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έχει αγορασθεί και ανανεώνεται εδώ και 5 συν χρόνια από το Υπουργείο Παιδείας, γιατί το ίδιο δεν προχώρησε μέχρι πρότινος σε σεμινάρια εξοικείωσης και εκπαίδευσης των δημόσιων εκπαιδευτικών σε αυτό προχωρώντας έτσι και σημαντικά βήματα του εκμοντερνισμού και της αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος;

Σχετικά τώρα με το δεύτερο σκέλος της συνέντευξης, ο ΠτΔ κληθείς να πει πότε θα ανοίξουν τα οδοφράγματα, είπε ότι αν θα επαναλειτουργήσουν τα αεροδρόμια, είναι αδύνατον να μην ανοίξουν τα οδοφράγματα. Απάντηση η οποία δεν αρμόζει σε κάποιον που διακατέχει αυτό το αξίωμα. Καταρχάς τα αεροδρόμια τα οποία κατά κύριο λόγο θα εξυπηρετήσουν την τουριστική σεζόν εφόσον φυσικά υπάρξει δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την οικονομία του τόπου μας δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων για την πρόσβαση στις κατεχόμενες περιοχές μας. Εκτός φυσικά αν προχωρήσουμε στο συμπέρασμα πως στην πραγματικότητα ο ΠτΔ και η κυβέρνηση του θέλει να βοηθήσει την οικονομία του ψευδοκράτους μέσω του τουρισμού. Κάτι που διόλου παράξενο φαίνεται σε εμάς γνωστή η στήριξη των κυβερνήσεων μας εδώ και χρόνια στους θύτες.

Επιπρόσθετα ο ΠτΔ διατύπωσε πως για τους 1.500 Τουρκοκύπριους που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές δεν είναι η Ελληνοκυπριακή πλευρά που προκαλεί το πρόβλημα και ανέφερε ότι δεν έγιναν διακρίσεις αφού όσοι δεν εργάζονται έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα επιδότησης του Υπουργείου Εργασίας. Σωστό και πρέπον είναι να αναρωτηθούμε, πώς δεν φταίει η Κυβέρνηση για το πρόβλημα αυτό; Ποιος είναι αρμόδιος για τον έλεγχο των εργαζομένων στην Κυπριακή Δημοκρατία; Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς έχουν προχωρήσει άραγε στους ελέγχους αυτούς; Οι Τούρκοι που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές έχουν τα κατάλληλα έντυπα και δικαιολογητικά; Η λογική απάντηση είναι όχι. Δεν έχουν την ιδιότητα του πολίτη της ΚΔ, ούτε την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη όπως ούτε και την κατάλληλη Visa εργασίας. Επομένως μιλάμε για εποίκους που μέσα από την αδιαφορία της ΚΔ χαίρουν εργασίας την ίδια στιγμή που πολλοί συμπατριώτες μας έχουν καταστεί άνεργοι, και πόσο μάλλον λαμβάνουν επιδόματα από την φορολογία που εφαρμόζεται στους νόμιμους πολίτες της ΚΔ ενώ οι ίδιοι δουλεύουν για «μαύρα» και επιστρέφοντας στα κατεχόμενα στηρίζουν το Ψευδοκράτος.

Τέλος να αναφερθούμε και στους τουρκοπροσκυνημένους πολίτες της ΚΔ που έχουν το θράσος να προσλαμβάνουν παράνομα και παράτυπα τους τούρκους, αφήνοντας την ανεργία να ανεβαίνει και οικογένειες Ελληνοκυπρίων να πεινούν.



Ντροπή σε όλους μας, μα πιο πολύ σε εκείνους.




Γραφείο Τύπου
ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.