ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Πτήσεις από και προς τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου


Ενημερώνουμε τους φοιτητές ότι σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο δράσης για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στις πτήσεις από και προς τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Το Σχέδιο Δράσης προνοεί τις εξής δύο φάσεις για άνοιγμα των αεροδρομίων:

📍 Α ΦΑΣΗ - 9 έως 19 Ιουνίου 2020

📍 Β ΦΑΣΗ - 20 Ιουνίου 2020

Επίσης, έχει γίνει ταξινόμηση χωρών με βάση την επιδημιολογική τους κατάσταση, σε δύο κατηγορίες χωρών, με τις οποίες αποκαθίσταται η αεροπορική σύνδεση της Κύπρου:

📍 Α Κατηγορία: Ελλάδα, Μάλτα, Βουλγαρία, Νορβηγία, Αυστρία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Δανία, Γερμανία, Σλοβακία, Λιθουανία.

📍 Β κατηγορία: Ελβετία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία, Εσθονία, Τσεχία.

Στην Α Φάση, για όσους προέρχονται από τις χώρες και των δύο κατηγοριών, θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου, ο οποίος να έγινε εντός 72 ωρών πριν την αναχώρηση από πιστοποιημένο εργαστήριο, και να έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

Εναλλακτικά, οι Κύπριοι πολίτες και οι νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον εργαστηριακό έλεγχο κατά την άφιξή τους στην Κύπρο. Σε αυτή την περίπτωση και μέχρι τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος θα παραμένουν σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους.

Κατά τη Β Φάση, η οποία ξεκινά 20 Ιουνίου, για επιβάτες προερχόμενους από τις χώρες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία Α, δεν θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου.

Για επιβάτες προερχόμενους από τις χώρες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία Β, θα ισχύει ό,τι ίσχυσε για όλους τους επιβάτες κατά την Α φάση.

Για όσες χώρες δεν περιλαμβάνονται στις δύο κατηγορίες, θα επιτρέπονται πτήσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία, μόνο σε επιβάτες που είναι Κύπριοι υπήκοοι, νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο και σε άτομα στα οποία θα παραχωρείται ειδική άδεια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου από πιστοποιημένο εργαστήριο, με αρνητικό αποτέλεσμα και ο οποίος να έγινε εντός 72 ωρών πριν την αναχώρηση. Εναλλακτικά, ο έλεγχος αυτός θα μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά την άφιξη στην Κύπρο. Σε αυτή την περίπτωση, οι επιβάτες θα παραμένουν σε χώρο που θα υποδειχθεί για μία μέρα ή μέχρι τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος. Όλοι οι επιβάτες που προέρχονται από χώρες που δεν περιλαμβάνονται στις δύο κατηγορίες, θα αυτοπεριορίζονται στο σπίτι τους για 14 μέρες.

Επισημαίνεται ότι εντός των επόμενων ημερών, θα ανακοινωθούν επιπρόσθετες χώρες, με τις οποίες θα αποκατασταθεί η αεροπορική σύνδεση της Κύπρου.

📍 Από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, στις 6π.μ. καταργείται η υποχρεωτική καραντίνα. Όσοι φιλοξενούνται σήμερα στους χώρους καραντίνας θα παραμένουν σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους για τις υπόλοιπες μέρες που υπολείπονται, ανάλογα με την κατηγορία της χώρας από την οποία προήλθαν.

📍 Για όσους επαναπατρίζονται από τις 25 Μαΐου μέχρι και τις 8 Ιουνίου θα πραγματοποιείται εργαστηριακός έλεγχος κατά την άφιξή τους στην Κύπρο και θα παραμένουν σε χώρο που θα υποδειχθεί για μια μέρα ή μέχρι τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος. Στη συνέχεια, θα μεταβαίνουν στο σπίτι τους για αυτοπεριορισμό 7 ημερών για όσους προέρχονται από χώρες των κατηγοριών Α και Β, και 14 ημερών για όσους προέρχονται από όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τη σελίδα μας.



Γραφείο Τύπου 
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.