ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Τηλεδιάσκεψη για συνεννόηση ΕΦΕΚ με θέμα την επιστροφή των συμφοιτητών στην Αθήνα


Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα τηλεδιάσκεψη για συνεννόηση των εκπροσώπων των τριών παρατάξεων της ΕΦΕΚ Αθήνας με θέμα την επιστροφή όσων συμφοιτητών μας πρέπει να βρίσκονται στην Αθήνα λόγω ακαδημαικών υποχρεώσεων.

Πολλοί θα αναρωτηθείτε γιατί τοποθετούμαστε τώρα για το όλο ζήτημα μέσω της ΕΦΕΚ Αθηνών. Ο λόγος απλός. Η αδιαφορία Προοδευτικής και Πρωτοπορίας όταν καλέσαμε έκτακτη συνεδρία για την εν λόγω κατάσταση. Πάνε βδομάδες από το πρώτο μας κάλεσμα για συνεννόηση. Η πρώτη τους ανταπόκριση αναφερόταν σε αποστολή μέτρων στην ΠΟΦΕΝ. Και σε αυτό επιμένουν μέχρι και τη στιγμή που γράφεται το δελτίο αυτό. Μια ΠΟΦΕΝ την οποία εκμεταλλεύονται αναλόγως συμφερόντων και θέσεων. Πέρσυ την χρησιμοποιούσε η Προοδευτική και σφύριζε αδιάφορα η Πρωτοπορία, φέτος αλλάξαν οι ρόλοι, λόγω της αυτοδυναμίας σε αυτήν της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ως ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ θεωρούμε αδιανόητο να εκπροσωπούνται οι φοιτητές της Αθήνας και κατ' επέκτασιν κάθε Έλλην Κύπριος φοιτητής από ένα δευτεροβάθμιο όργανο, το οποίο πράττει κατά τα πρότυπα των κομμάτων της διαφθοράς και της διαπλοκής. Γι' αυτόν τον λόγο δεν μείναμε με τα χέρια σταυρωμένα και είμαστε ακόμα σε επικοινωνία με τα αρμόδια όργανα, μεταφέροντάς τους τα προβλήματα των συμφοιτητών μας.

Στην ψεσινή τηλεδιάσκεψη λοιπόν, είδαμε τους 2 εκπροσώπους του Δησακελικού παραρτήματος να πορεύονται μαζί. Πρότασή μας ήταν η εκ νέου επικοινωνία με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών, για εξηγήσεις για τη στασιμότητα επιστροφής των φοιτητών. Απάντησή του Δησακελ; Δεν υπάρχει λόγος, το κάνει η ΠΟΦΕΝ. Η ίδια απάντηση και για την πρότασή μας για επικοινωνία με Ελλαδικά υπουργεία.

Όταν συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε για ακόμη μια φορά, ο εκπρόσωπός μας ζήτησε από τους υπόλοιπους δύο να διευθετηθεί ημέρα τηλεδιάσκεψης για συνάντηση της επιτροπής οικονομικών, για το ζήτημα του ελλείμματος στα ταμεία του Συλλόγου. Ζήτημα, το οποίο λόγω και της κατάστασης έμεινε στάσιμο. Απέφυγαν να δώσουν ημέρα για να συζητηθεί το όλο ζήτημα και αρκέστηκαν σε ένα "με την πρώτη ευκαιρία".

Τι δεν καταλάβεις; Θέλουν μια ΕΦΕΚ έρμαιο των κομματαρχών τους. Μια ΕΦΕΚ άβουλη. Μια ΕΦΕΚ ΚΛΕΙΣΤΗ. Ξεχνάνε όμως, ότι ο Σύλλογος ανήκει στους φοιτητές και κατ' επέκτασιν στη μόνη παράταξη που συμβαδίζει με το καταστατικό της.




Γραφείο Τύπου
ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.