ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

«Τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου.. πάλι δικά μου.»



Ο Τούρκος Υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνει όλα όσα λέμε εδώ και καιρό σχετικά με την συμπεριφορά και τις ενέργειες της Τουρκίας. Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι Αττάλειας DIM TV αναφέρθηκε στους «μετανάστες» στον Έβρο και στο φυσικό αέριο και τις γεωτρήσεις που γίνονται νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Συγκεκριμένα είπε πως :
«Όσον αφορά το μεταναστευτικό γνωρίζετε ότι οι μετανάστες είχαν πάει στα σύνορα με Ελλάδα και λόγω της πανδημίας αυτή η διαδικασία επιβραδύνθηκε. Αλλά όταν τελειώσει η πανδημία, και δεν το λέω αυτό ως απειλή, οπωσδήποτε θα θέλουν να πάνε».
Αν λοιπόν αυτή η δήλωση δεν είναι απειλή, τότε τι μπορεί να θεωρηθεί;
Είναι σημαντικό να θυμηθούμε τα γεγονότα αλλά και τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού πριν από δύο μήνες σχετικά με το πιο πάνω ζήτημα: «οι Τούρκικες δυνάμεις βομβάρδιζαν την Ελληνική πλευρά για ώρες με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, 1.000 κομάντο των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας άρχισαν να επιχειρούν στην περιοχή».
Δεν ήταν πρόσφυγες που ζητούσαν καταφύγιο. Δεν έτρεχαν να ξεφύγουν από τον πόλεμο. Ήταν άνθρωποι οι οποίοι στάλθηκαν από τον Ερντογάν να περάσουν παράνομα τα σύνορα. Ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο και μια ξεκάθαρη επίθεση εναντίων του Ελληνικού κράτους.

Σχετικά με το φυσικό αέριο και τις γεωτρήσεις ο Τσαβούσογλου είπε:
«Δυστυχώς εμείς όταν είπαμε διπλωματία αυτοί την αντιλήφθηκαν ως αδυναμία. Κι εμείς στείλαμε τα πλοία μας, ξεκινήσαμε τις γεωτρήσεις μας. Σήμερα ποιοι είναι εκεί; Τώρα έχουν αποχωρήσει όλοι μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ποιος είναι εκεί; Μόνο η Τουρκία είναι εκεί. Η Ε/κ πλευρά πρέπει να συμβιβαστεί με την ‘ΤΔΒΚ’ (όπως ονομάζει το κατοχικό καθεστώς) κάνοντας συμφωνία. Και το μήνυμα στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου είναι ότι η Τουρκία είναι εδώ. Πρέπει να συνεργαστείτε με την Τουρκία. Αν η Ε/κ πλευρά λάμβανε υπόψη τις προτροπές και προτάσεις της ‘ΤΔΒΚ’ και αν μάθαινε (η Ελληνοκυπριακή πλευρά) να διαμοιράζεται δεν θα υπήρχαν αυτές οι εντάσεις».

Μέσα σε όλο αυτό το παραλήρημα κάπου ξέχασε να μας ζητήσει να απολογηθούμε για την εισβολή του 1974 και για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι Τούρκοι εις βάρος των Ελλήνων της Κύπρου. Σε αυτό το σημείο οδηγηθήκαμε μόνοι μας. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο φέρουν τεράστιο μέρος της ευθύνης για τη σημερινή συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δώσαμε την ευκαιρία στον Ερντογαν για χάρη της καλής γειτνίασης να θεωρεί πως μπορεί να πράξει όπως θέλει και όποτε το θέλει. Του δώσαμε το δικαίωμα να μας κουνά το δάκτυλο και να μας κάνει υποδείξεις. Για όλα φταίει η ανυπαρξία των αποτρεπτικών ενεργειών.




Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.