ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Νέα ανακοίνωση για την πλατφόρμα επιστροφής των φοιτητών στην Ελλάδα



Ενημερώνουμε τους φοιτητές ότι άνοιξε η αναθεωρημένη πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, που θα δέχεται πρόσθετα στοιχεία από τους Κύπριους φοιτητές που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για επιστροφή στην Ελλάδα.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από σήμερα Τρίτη, 12 Μαΐου μετά το μεσημέρι και θα δέχεται νέα στοιχεία από τους ενδιαφερόμενους σχετικά με το Ίδρυμα και Σχολή φοίτησης και τυχόν διαμονή τους σε φοιτητική εστία. Θα βρίσκεται σε λειτουργία μέχρι και την Παρασκευή, 15 Μαΐου ώρα 14.00, και για νέες αιτήσεις, καθώς και για τις όποιες αλλαγές στα στοιχεία των ενδιαφερόμενων.

📍 Μετά από επικοινωνία μας με το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη δυνατότητα επιστροφής φοιτητών που ΔΕΝ φοιτούν σε Σχολές όπου απαιτείται η φυσική παρουσία, ενημερωθήκαμε ότι αφού εξεταστούν οι αιτήσεις, αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων και την σχετική απόφαση των αεροπορικών εταιρειών που θα πραγματοποιήσουν τις έκτακτες πτήσεις.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να αφιχθούν ταξιδιώτες στην Ελλάδα.

Στο επόμενο διάστημα που θα μπορούν να διενεργηθούν πτήσεις, θα ισχύουν οι κανόνες υγειονομικής προστασίας που εφαρμόζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα. Οι εν λόγω κανόνες προβλέπουν τη μετάβαση οποιουδήποτε προσώπου που εισέρχεται στη χώρα σε κάποιο από τα ξενοδοχεία που διενεργούνται διαγνωστικές εξετάσεις για τον νέο κορωνοϊό και λειτουργούν ως χώροι καραντίνας για όσους διαπιστωθεί ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό. Για τους υπόλοιπους, προβλέπεται κατ' οίκον περιορισμός για 14 ημέρες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τη σελίδα μας.

Πιο κάτω, παραθέτουμε την αναθεωρημένη πλατφόρμα:

http://enimerosi.moec.gov.cy/mobile/ypp10686



Γραφείο Τύπου 
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.