ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αρθρα

Δελτια Τυπου

Ανακοινωσεις

Εκδηλωσεις

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Παραβίαση του εναέριου χώρου της Ελλάδος κατά την πτήση του ΥΠΕΘΑ και του Α/ΓΕΕΘΑ


Σε μία ακόμη παραβίαση του εναέριου χώρου της Ελλάδος προχώρησε η τουρκική πολεμική αεροπορία, σε μία προσπάθεια να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους των Αθηνών στο Αιγαίο Πέλαγος. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 03/05, ο ΥΠΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος προέβησαν σε επίσκεψη - επιθεώρηση φυλακίων στα νησιά Οινούσσες, Παναγιά, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.
Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο Υπουργός και ο Στρατηγός κατά την επίσκεψη, παρενοχλήθηκε από τουρκικά μαχητικά τα οποία όμως τράπηκαν σε φυγή από τους σαφώς ανώτερους “Ικάρους” της πολεμικής μας αεροπορίας. Σχετικά με την παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε από τους τούρκους, ο ΥΠΕΘΑ δήλωσε, “Προ ολίγου το ελικόπτερο που μας μετέφερε υπέστη παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν νιώσαμε αυτή την παρενόχληση. Αντιθέτως, όταν σηκώσαμε τα μάτια ψηλά στον ουρανό είδαμε τα ελληνικά μαχητικά που ήδη είχαν διώξει από την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά.”

Στην αντίπερα όχθη, ο τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου χαρακτήρισε ως «πτήση ρουτίνας» την παραβίαση του FIR της Ελλάδος από την τουρκική πολεμική αεροπορία, όπως και την παρενόχληση την οποία υπέστη το ελικόπτερο που μετέφερε τους ηγήτορες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σε δηλώσεις του μάλιστα αμφισβήτησε την έκταση του Ελληνικού Εναέριου χώρου όπως και την κυριαρχία της Ελλάδος σε ορισμένα νησιά και βραχονησίδες. Ο αποθρασυμένος αυτός νεο-οθωμανός, είναι ξεκάθαρο ότι προωθεί την ατζέντα της τουρκικής κυβέρνησης για διχοτόμηση του Αιγαίου και εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδος, αποπειρώμενος να χαρακτηρίσει τις παράνομες κινήσεις υπόσκαψης της κυριαρχίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως απλή ρουτίνα. Οι υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από τα Ελληνικά νησιά όπως και οι συχνές παρενοχλήσεις άλλων αεροσκαφών, αποτελούν μέρος της πάγιας τακτικής τους για το γκριζάρισμα περιοχών της Ελληνικής Επικράτειας, ούτως ώστε να επιτευχθούν οι μακροχρόνιοι στόχοι τους για επέκταση της τουρκικής κυριαρχίας μέσω της πιθανής προσάρτησης Ελληνικών νήσων και της εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι τουρκικές βλέψεις για την κυριαρχία τους στην περιοχή μας ουδέποτε αποτελούσαν μυστικό. Εδώ και χρόνια ευαγγελίζονται την “Γαλάζια Πατρίδα”, ενώ οι στοχευμένες κινήσεις τους σε συνδυασμό με την αδράνεια των κυβερνήσεων του Ελληνικού Έθνους τους φέρνουν ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων τους. Καλούμε την Ελληνική και την Κυπριακή Κυβέρνηση έστω και την υστάτη, να αποτρέψουν την δημιουργία νέων τετελεσμένων. Με νηφαλιότητα και πάνω απ’όλα αίσθημα ευθύνης να δράσουν προς όφελος των μελλοντικών γενεών του Έθνους μας, προβαίνοντας σε κάθε δυνατή κίνηση για να διασφαλιστεί όχι μόνον η επιβίωση αλλά και η Ελευθερία του Γένους μας από τον διεθνή εγκληματία που φέρει το όνομα τουρκία.




Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντικατοχική Πορεία Καταδίκης του Ψευδοκράτους 15/11/2019

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.